У Львові відреставрують дворик Ратуші: візуалізація

фото: maisterniamista. org.ua

фото: maisterniamista. org.ua

Події
14 липня 2016 09:42

У Львові тривають обговорення варіантів реставрації дворику Ратуші. Один із запропонованих проектів, розроблений у Майстерні міста, включає облаштування внутрішнього подвір’я та реставрацію підвалів Ратуші. Там планують організувати нову інтерактивну експозицію. Про сучасний проект розповів Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

У рамках роботи Майстерні міста у Львові відбувся воркшоп, у якому обговорювали проекти упорядкуванні та реставрації подвір’я Ратуші – там планують створити новий громадський простір. Втім, сьогодні важливо зібрати максимум інформації про об’єкт і залучити спеціалістів з різних сфер, наголошує головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

У Львові відреставрують дворик Ратуші: візуалізація фотоКілька днів у подвір’ї Ратуші стояв намет, де проводили опитування. Всі охочі  туристи і львів’яни мали можливість висловлювати свою думку, щодо майбутнього проекту. "Спершу потрібно сформувати певну кількість аспектів, що лягли б в основу майбутнього подвір’я, – розповідає Юліан Чапліньский. – Первинно, подвір’я мало б виконувати музейну функцію, тому, передовсім, важливо провести археологічні дослідження. Колись, наприклад, Ратушу розділяла вуличка і, наразі, невідомо, чи вона збереглася. Тому цілком ймовірно, що археологічні дослідження можуть дати неочікувані результати".

За запропонованим проектом, у подвір’ї Ратуші повинно бути сформовано багатофункціональний простір не лише для відпочинку львів’ян та туристів, але й хол із єдиним вікном для отримання послуг міськради. Також у подвір’ї проводитимуть публічні зустрічі чиновників з громадськістю. Дворик буде доступний для усіх, у нього можна буде безперешкодно заїхати навіть на велосипеді.

У Львові відреставрують дворик Ратуші: візуалізація фото 1

За задумом, над двориком Ратуші може бути сконструйований універсальний дах. "Акріум у Європі будують не тому, що це гарно, а тому, що це функціонально. Такий дах може стати енергоефективним буфером: влітку шлюзом для провітрювання, а взимку акумулятором тепла, – зазначає Юліан Чаплінський. – Також є ідея створити у дворику ліфт. Але слід розуміти, що сьогодні Ратушу відвідує близько 1000 туристів і, очевидно, ліфт, що вміщатиме декілька людей і не враховуватиме потреб неповносправиних, не виконуватиме своєї функції. Є варіант зробити сучасний ліфт у дворику, який відповідав би сучасним потребам та не займав простір сходів Ратуші".

У Львові відреставрують дворик Ратуші: візуалізація фото 2

Втім, цей проект не є кінцевим варіантом, кожен охочий може запропонувати на конкурс своє бачення дворику Ратуші. Усі проекти, що відповідатимуть загальним вимогами, будуть обговорені на громадських слуханнях.

До слова,  другий рік поспіль управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури проводить конкурс студентських робіт, з облаштування громадського простору Львова. Керівник управління Олександра Сладкова зазначає, що цьогоріч студенти запропонували своє бачення облаштування дворику Ратуші. З роботами мали змогу ознайомитись депутати, а по закінченню Майстерні проекти було вивішено перед входом у велику сесійну залу ЛМР.

Читайте ще новини Львова:

У Львові в Шевченківському Гаю буде візит-центр з паркінгом: візуалізація

"Дитяча зона та спортивний майданчик": у Львові з'являться два нові громадські простори

На Сихові облаштовують громадський простір

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах