У карпатському таборі отруїлось15 дітей через куплені на ринку продукти

фото:соціальні мережі

фото:соціальні мережі

Події
14 липня 2016 15:54

Дітлахів чекає тривале лікування, а адміністрацію табору - перевірки.

Відправляючи дитину в табір, батьки впевнені, що там їх чадо відпочине, набереться сил перед новим навчальним роком, і, звичайно ж, буде під наглядом. Так думали і батьки дітей з Дніпра, які днями приїхали на відпочинок в карпатський дитячий табір. Близько чотирьох десятків дітлахів віком 10-13 років вирушили в турпохід по горах. Але ввечері в середу, 13 липня, під час проходження туристичного маршруту між горами Переспів і Стара в Рахівському районі (Закарпаття) п'ятьом юним туристам стало недобре, у них розболілися животи. Самопочуття дітлахів почало різко погіршуватися, почалася блювота. Вожаті викликали рятувальників.

- О 4:40 ночі надійшла інформація в оперативно-рятувальну службу, а вже близько шостої години ранку рятувальники дісталися до табору, де зупинилися туристи, - повідомили в прес-службі ГСЧС України в Закарпатській області. - Коли ми приїхали, то погано стало вже 15 дітям.

Дітей доставили до Рахівської районної лікарні. Поки що з'ясовують, що ж стало причиною масового отруєння. За неофіційною інформацією, перед ночівлею діти повечеряли продуктами, купленими напередодні в Івано-Франківську на ринку. Хто купував базарну їжу невідомого походження, самі дітлахи або вожаті, поки з'ясовують закарпатські правоохоронці та медики. У будь-якому випадку, неякісні продукти діти їли під наглядом вожатих. А батьки постраждалих дітей в шоці від такого "правильного харчування", яке обіцяли організувати дітям співробітники табору. До того ж, куплені на базарі продукти сумнівної якості вожаті залишили на потім, тобто на вечерю, яка відбулася через пару годин в горах. І це в 30-градусну спеку! Після такої вечері дітей чекає тривале лікування, а адміністрацію табору - перевірки.

Джерело:kp.ua

Читайте ще новини Львова:

Стала відома причина масового отруєння відвідувачів у львівському кафе

Львів'янину на замітку: відтепер можна поскаржитись на лікаря чи лікарню онлайн

За хворими на дому у Львові доглядатимуть лікарі з священиком

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах