У лікарні на Львівщині хворий помер на сходах під час візиту голови ЛОДА

Новина - Події - У лікарні на Львівщині хворий помер на сходах під час візиту голови ЛОДА

Новина - Події - У лікарні на Львівщині хворий помер на сходах під час візиту голови ЛОДА

Події
18 липня 2016 15:36

У Лопатинській районній лікарні (Радехівський район на Львівщині) під час робочого візиту до неї голови Львівської ОДА Олега Синютки помер 67-річний пацієнт. У результаті службової перевірки з’ясувалося, що медики надавали допомогу з низкою порушень, у зв’язку з чим головному лікарю лікарні загрожує звільнення.

Як розповів ZAXID.NET директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Богдан Чечотка, нещасний випадок трапився ще у середу, 13 липня. Того дня Олег Синютка та інші посадовці облдержадміністрації перевіряли хід ремонту доріг на Радехівщині. Крім того, чиновники відвідали лікарню в смт Лопатин Радехівського району, аби зустрітися з колективом.

"Ми оглядали лікарю і застали на сходах людину без свідомості і без пульсу. Почали надавати допомогу, поклали горизонтально, почали робити штучне дихання. Але послідовність дій медперсоналу не відповідала протоколу в цій ситуації", – зазначив Богдан Чечотка.

У результаті 67-річний чоловік, який був пацієнтом цієї лікарні, помер. Чечотка наголошує, що врятувати його було неможливо навіть у разі, якби медики діяли професійно, адже чоловік мав важку патологію серця після перенесеного інфаркту. 

Однак чиновників обурило те, що лікарі діяли не так, як мали би діяти в такій ситуації. Зокрема, у лікарні був розряджений дефібрилятор – апарат, призначений для порятунку людей, у яких зупинилося серце. 

"Ми провели службове розслідування і з’ясували, що допомога надавалась не за протоколом. До рядових лікарів я не можу мати претензій, бо вони в тих умовах діяли, як могли. Але чому дефібрилятор не заряджений, чому такі проблеми з логістикою, чому приймальний покій не має необхідного обладнання? За це має відповідати керівник", – наголосив Чечотка.

Найближчими днями очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА звернеться з листом до Радехівської райради, у якому вимагатиме звільнити головного лікаря. Чечотка зазначає, що ЛОДА звільнити лікаря не може, оскільки лікарня перебуває у комунальній власності Радехівської райради.

Читайте ще новини Львова:

У Львові в садочках відкриють 50 додаткових груп 

Цьогоріч у Львові відкриють додаткові групи у дитсадках (перелік)

У дитсадках Львова змінилися санітарні умови: що це означає 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах