На реставрацію "статуї Свободи" у Львові студенти зібрали 300 тисяч

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
19 липня 2016 12:39

У міськраді повідомили: "Підрядник вже поставив риштування, але роботи з реставрації ще не розпочаті. Всю робочу зону накриємо ще дашком".

"Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, упродовж двох-трьох місяців триватиме робота з реставрації львівської статуї "Ощадності" на фасаді будинку Музею етнографії та художнього промислу на проспекті Свободи, 15. З бюджету міста на ці роботи спрямовують 300 тисяч гривень. Є ще кошти, зібрані студентами під час благодійного аукціону", – повідомили  в прес-службі міськради.

Нагадаємо, Львівській статуї "Свободи" подарують друге життя

"Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко розповіла:

"Ще торік спільно з університетом банківської справи ми провели благодійний аукціон, на якому вдалось зібрати 300 тисяч гривень. За ці кошти було замовлено виготовлення проекту.

Документ готувала Національна академія мистецтв. Обрано підрядника. Загальна вартість робіт – 490 тисяч гривень. У міському бюджеті на ці потреби закладено 300 тисяч гривень.

Підрядник вже поставив риштування, але роботи з реставрації ще не розпочаті. Всю робочу зону накриємо ще дашком. Думаю, за два-три місяці роботи будуть виконані. Загалом буде відреставровано три фігури та дві люкарни"

Скульптурна композиція "Рільництво. Ощадність. Промисловість" з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Цю архітектурну перлину Львова, створену львівським скульптором італійського походження Леонардом Марконі, називають ще львівською статуєю Свободи через схожість зі знаменитою Статуєю Свободи у Нью-Йорку. Скульптура понад сто років не реставрувалася".

Читайте ще новини Львова:

Невідомий Львів: незвичайна радянська архітектура міста

У Львові до кінця літа відремонтують Вірменський дворик

У Львові відзняли відеокліп з нагоди Світового Дня Молоді (відео)

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах