У Львові збираються облаштувати майданчик для складування тюків з сміттям

фото з сайту korupciya.com

фото з сайту korupciya.com

Події
19 липня 2016 14:10

У Львові збираються облаштувати площадку для складування сміттєвого каменю, яким далі викладатимуть Грибовицьке сміттєзвалище, повідомив на прес-конференції начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець

Він наголосив, що рекультивація сміттєзвалища можлива лише після того, як буде відстабілізоване тіло полігону.

За його словами, це нагальний захід, тому що сміття сповзає із схилу: "Маємо висновок від експертів "Львівської політехніки", де вони вказують на які ділянки сміттєзвалища треба звернути особливу увагу, бо полігон рухається. Не весь, а саме місце обриву ТПВ…".

Тому, за словами Юрія Голеця, цю ділянку треба застабілізувати, а вже потім перейти до рекультивації: "Якщо не зробити зараз цих заходів, а відразу перейти до рекультивації, може статися нова трагедія".

Відтак начальник управління житлового господарства зауважив, що початком рекультивації будуть заходи із стабілізації. Юрій Голець наголосив, що цей проект із заходами на замовлення ЛКП "Збиранка" та міськради розробляв "Гірхімпром", його отримають в п’ятницю.

"Що передбачають заходи із стабілізації? Це фактично облаштування карти (місце, де розташовується ТПВ) для складування сміттєвого каменю. Що це є таке? Сміття попередньо переробляється, відсортовується, відбирається те, що може бути використано повторно, решта – йде на прес, який стягує все металевими дротами. Відтак із отих відпресованих залишків виходять сміттєві тюки, де в 1 м куб. буде 1 т сміття. Цим сміттєвим каменем і буде виположуватися низ сміттєзвалища, щоби зупинити сповзання сміття", – пояснив начальник управління житлового господарства.

Що ж до вартості цих заходів, то сума наразі невідома. "Попередню вартість дізнаюся, коли отримаю проект, чи це буде 10, чи 15,чи 20 мільйонів, не знаю…", – зазначив Юрій Голець.

Він додав, що за підрахунками "Гірхімпрому", стабілізаційні роботи триватимуть щонайменше 2 роки.

Водночас він пояснив, що на Грибовицьке сміттєзвалище привозитимуть вже готовий сміттєвий камінь, а ТПВ відсортовуватимуть та перероблятимуть в камінь у Львові.

Юрій Голець відмовився називати, де саме це буде відбуватися. "Ми зараз в процесі погодження усіх документів. Ця ділянка віддалена на відстані 500 метрів від житлових будинків", – розтлумачив він. Там, за його словами, буде знаходитися сортувальна лінія та двохсоттонний прес.

Окрім цього начальник управління житлового господарства додав, що пресування сміття у Львові планують розпочати у вересні. Разом з цим, за його словами, відпаде потреба возити сміття до Києва і в інші міста.

Також він пояснив, куди діватимуть львівське сміття у серпні: "Будемо далі просити друзів з Києва, можливо, з інших регіонів, щоби вони ще все-таки дозволили нам возити до них сміття".

Читайте ще новини Львова:

Чи подорожчає вивіз сміття у Львові

Львівське сміття не буде куди вивозити

Проблема з утилізацією сміття у Львові: екологи запропонували шляхи вирішення

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах