В мережі з'явилась інтерактивна карта вирубки Карпат

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
20 липня 2016 14:35

Створили інтерактивну карту, на якій видно вирубки лісів за чотири роки — з літа 2011-го до червня 2015 року, повідомляє Texty.org.ua.

Де і скільки лісів вирубали в Карпатах видно на інтерактивній карті вирубки лісів за чотири роки — з літа 2011-го до червня 2015 року.

“Карпати ріжуть інтенсивно, останніми роками — особливо. Загальна площа лісу в чотирьох гірських областях складає 2,2 млн га., це майже чверть від усіх лісів країни (10 млн га). Від бензопил не захищені навіть природні парки та заповідники. В районі гори Попадя, від села Осмолода (Івано-Франківщина) до Лопухова (Закарпаття) вирізано територію розміром понад тисячу футбольних полів”, – зазначають Texty.org.ua.

1

Аналітики видання проаналізували дані супутникових знімків основної частини Українських Карпат, виділили ділянки, які постраждали від вирубки найбільше, та підрахували масштаби.

Інтерактивну візуалізацію можна переглянути тут.

Червоним кольором позначено території, які алгоритм (детальніше про нього — під картою) визначив як вирубки, здійснені протягом чотирьох років — з літа 2011-го до червня 2015 року. Також можна переглянути карту в режимі “Природний колір” (без червоних маркерів).

Ще одна можливість — порівняти супутникові знімки Карпат за серпень 2000-го і червень 2015-го, щоб побачити, як змінилися вирубки за 15 років.

Як наголошує видання, ця візуалізація — перша в серії інфографічних матеріалів про вирубку лісів в Україні та польських і румунських Карпатах.

73% українських лісів управляються Державною аґенцією лісових ресурсів. Решта 27% належать місцевому самоврядуванню, Мінагрополітики, Міноборони, природним паркам тощо. За 2015 рік підприємства Держлісаґенції сплатили в бюджет понад 3 млрд грн.

Фото: Texty.org.ua, radiosvoboda.org

Читайте ще новини Львова:

Знімки туристів в Карпатах виявили шалені темпи вирубки лісів

Як вирубують Карпати: шокуюча аерозйомка

Через 10 років Карпати можуть повністю зникнути (відео

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах