Які заводи іноземці планують збудувати під Львовом

Новина - Події - Які заводи іноземці планують збудувати під Львовом

Новина - Події - Які заводи іноземці планують збудувати під Львовом

Події
26 липня 2016 15:49

Від початку року багато закордонних підприємств висловили намір збудувати власні заводи на Львівщині. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, що неподалік Львова планують робити європейські компанії та концерни.


Завод французького концерну "Nexans" із виготовлення електричних кабельних мереж


Вже цьогоріч у місті Броди французький концерн "Nexans" розпочне будівництво нового заводу з виготовлення електричних кабельних мереж. Днями інвестор на аукціоні отримав право оренди 5,9 гектарів землі на вулиці Чупринки. "Під час земельних торгів з продажу прав оренди на цю ділянку перемогу здобуло дочірнє підприємство концерну "Nexans" – ТзОВ "Електроконтакт Україна", яке вже працює на Львівщині, – зазначив Анатолій Белей. – Відтак інвестор може розпочати будівництво вже навесні".

За словами міського голови, компанія отримала землю у користування терміном на 49 років. Зокрема, під час аукціону річна плата за оренду зі стартової ціни у 187 тисяч виросла до майже 280 тисяч гривень, які підприємство сплачуватиме у місцевий бюджет.


Підприємство з виробництва кабельних систем для автомобільної промисловості від німецької компанії "Леоні"


Німецька компанія "Леоні" планує нарощувати свої виробничі потужності та розглядає можливість відкриття ще одного підприємства на Львівщині. Ймовірно новий завод запрацює у Радехівському районі Львівщини.

На даний час представники компанії, яка спеціалізується на виробництві кабельних систем для автомобільної промисловості, шукають відповідну земельну ділянку для будівництва. "Завод "Леоні" у Стрию уже не може збільшувати обсяги виробництва через брак кадрів, – зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. – Відповідно постало питання будівництва ще одного підприємства. Одна із головних вимог: це достатня кількість кваліфікованих працівників, які б мали змогу доїжджати на роботу. Ділянка у Радехівському районі розміщена у такому  місці, куди можна добиратися з Червонограда, Кам’янка-Бузького та Сокальського районів".

Загалом планується, що на виробництві працюватиме від 2,5 до 5 тисяч осіб.


Цех із виробництва і переробки салатної продукції від польської компанії "Green Faсtory"


Польська компанія "Green Faсtory" має намір збудувати на Львівщині цех з виробництва і переробки салатної продукції.

 "Компанія вже визначилася з конкретною ділянкою, на якій зведуть приміщення, де прийматимуть, перероблятимуть та фасуватимуть салатну продукцію",  – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Як розповів Ростислав Замлинський, поки що інвестори просять не розголошувати точну адресу, де планується будівництво підприємства, але зазначив, що це буде дуже близько біля Львова. "Інвестори просять 600 гектарів землі: 500 у рівнинній місцевості і 100 – у гірській. У середньому на гектар землі буде створено 2-3 робочих місця, тому якщо йдеться про 500 гектарів – то буде 1000 – 1500 робочих місць. І ще 30-60 людей буде задіяно на переробці, ще варто зважати на логістику, доставку тощо", – каже перший заступник голови Львівської ОДА.

 Також Ростислав Замлинський зазначив, що цей проект є довготривалим і для запуску на повну потужність польському підприємству треба 3 роки.  З осені інвестори вже почнуть займатися спорудженням переробного підприємства. Першочергово вони налагоджуватимуть переробку салатної продукції і лише потім – виробництво. Тому поки на підприємстві на Львівщині перероблятимуть польські продукти.

Додамо, польська компанія "Green Faсtory" займається виробництвом та продажем свіжих овочів цілий рік. Вона має контракти з мережами супермаркетів "Метро", "Сільпо" і ресторанами сфери індустрії HoReCa (МакДональдз). Високу якість продукції також високо оцінили клієнти таких вимогливих ринків, як Німеччина, Чехія, Словаччина, Скандінавія, Греція та Італія, куди компанія скеровує свою продукцію на експорт

Читайте ще новини Львова:

Де поплавати у Львові:огляд відкритих басейнів (ціни, адреси)

У Львові оголосили штормове попередження

Стало відомо яким розвагам надають перевагу туристи у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах