У святоюрському сквері знову почали вирубувати дерева (фото)

фото з сайту zik.ua

фото з сайту zik.ua

Події
26 липня 2016 16:53

 26 липня, у Львові у сквері св. Юра вирубали сім дерев, повідомила ІА ZIK громадська активістка Віра Балаж.

Вона зазначила, що дерева вирубували по всьому скверу. Чотири з них раніше пересаджували, щоб закінчити реконструкцію площі.

Захисники скверу вимагали, аби робітники показали дозволи для вирубки, однак ті нічого не надали. Саме тому активісти викликали поліцію. Робітники миттю відреагували на це і просто втекли, залишивши пеньки, робочу автівку, куди повантажили залишки дерев.

На думку активістів, така реакція на виклик правоохоронців свідчить про те, що з документами не все гаразд.

Нагадаємо, 15 травня у Львові розпочали реконструкцію площі св. Юра. Тут перекрили дорогу і зняли паркан між площею та сквером. Хоча перед цим головний архітектор Львова Юліан Чаплінський запевняв, що не підпише сумнівний проект реконструкції пл. Юра. 5 червня у сквері почали зрізати дерева. Це викликало обурення місцевих мешканців.

22 травня, у Львові архітектурно-містобудівна рада обговорила реконструкцію площі перед собором св. Юра. Зокрема, члени ради проголосували, що після реконструкції площі вул. Озаркевича має залишатися відкритою для руху транспорту. Також експерти погодилися, що діючу парковку автомобілів перед собором потрібно перенести в інше місце, щоб вона не псувала загальний вид на архітектурний комплекс.

Зазначимо, 26 травня, у Львові на засіданні архітектурно-містобудівної ради обговорили транспортні питання, пов’язані з реконструкцією скверу та пл. св. Юра. Відтак, група авторів проекту представила нову концепцію з урахуванням усіх зауважень. Члени містобудівної ради практично одноголосно підтримали транспортну концепцію.

Виконавчий комітет Львівської міської ради 8 червня прийняв рішення "Про видачу містобудівних умов та обмежень на відновлення та реконструкцію площі cвятого Юра".

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський пояснив, що виконком уповноважив департамент містобудування управління архітектури Львівської міськради видати містобудівні умови на реконструкції пл. св. Юра і встановлення пам’ятника Шептицькому.

16 червня міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що важливо провести заміну мереж та перебрукування площі біля собору св. Юра. Також мер зазначив, що, за проектом, тут буде в 2,5 раза більше посаджено нових зелених насаджень, ніж передбачається зрізати під час реконструкції площі.

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 17 червня вирішив, що підрядну організацію для виконання робіт з реконструкції (відновлення) пл. св. Юра зі спорудженням пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому визначить Львівське комунальне підприємство "Львівавтодор", яке є замовником робіт.

29 липня у Львові відбулося урочисте відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

Проте, вже після відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові на ділянці від вул. Листопадового Чину до вул. Митрополита Андрея не проводять ніяких ремонтних робіт, хоча за проектом під стінами Національного університету "Львівська політехніка" повинні були прокладати дорогу. У "Львівавтодорі" заявили, що готові працювати, однак нічого не роблять поки міськрада не домовиться із активістами ГІ "Врятуй сквер св. Юра", що виступають проти перенесення дороги.

Зазначимо, 27 серпня під час прес-конференції щодо затягування завершення реконструкції пл. Cвятого Юра Андрія Садового звинуватили у колабораціонізмі, а екс-головного архітектора Львова – в корупції.

Читайте ще новини Львова:

У Львові оголосили штормове попередження

У Львові через футбольний матч сьогодні тимчасово змінять схему руху

У Львові пройде "конопляний" марш

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах