У Львові готуються до маршу за легалізацію коноплі: як реагує місто

Новина - Події - У Львові готуються до маршу за легалізацію коноплі: як реагує місто

Новина - Події - У Львові готуються до маршу за легалізацію коноплі: як реагує місто

Події
28 липня 2016 15:35

У соцмережах поширюється інформація про проведення Маршу Свободи Weed Decriminalization, що пропагує легалізацію конопель у Львові. Проте, як повідомила Tvoemisto.tv начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, cтаном на 28 липня ніяких заявок на проведення масових заходів від організаторів анонсованого маршу не надходило.

"Ми знаємо, що Канада повністю легалізує марихуану в 2017 році. А ми? Хтось каже, що не сьогодні, не за наших днів… Але я точно знаю, за наших. Просто треба підняти п'яті місця і прийти на марш. Якщо ми покажемо нашу кількість, нас одобрять. Кожен з нас важливий, люди. Хапайте знайомих курців: лікарів, юристів, політиків, вчителів, прибиральників і усіх, усіх, усіх. У Києві марш відбудеться? Слава Богу! Сьогодні приєднаємо Львів, завтра Тернопіль і Харків, може, ДНР та ЛНР та Крим додому захочуть", – йдеться у анонсі події.

У Facebook ініціатори маршу вже створили подію, у якій навіть пропонують програму акції, що запланована на 27 серпня: 12:30 – хода від центру до Парку Культури (по вулиці Коперника); мала сцена з музикою у парку; 13:00 – Дискусійне коло (у тіні дерев).

В юридичного управлінні ЛМР кажуть, що поки не мають підстав для обмеження масового заходу.

"Для звернення до суду із запитанням про обмеження масових заходів повинні бути чітко визначенні Конституцією України засади: якщо є достовірна і підтверджена інформація, що його проведення буде загрожувати національній безпеці або може спричинити масові безпорядки. У нас, як правило, про це інформує поліція", – каже Гелена Пайонкевич.

Також начальник юридичного управління додає, що місто таких заходів не підтримує: "Ми, спільно з поліцією, будемо приймати відповідні рішення у разі потреби. Якщо ж заявка від організаторів усе-таки надійде, то ми поінформуємо поліцію і в робочому порядку зберемося для обговорення подальших дій".

Додамо, що Марш свободи за легалізацію коноплі кілька років поспіль проходив у Києві, однак припинився у 2013 році.

Зазначимо, що зараз зберігання наркотиків не для продажу карається штрафом у 850-1700 грн або обмеженням чи позбавленням волі на термін до 3 років.

Читайте ще новини Львова:

"Львівводоканал" створив call-центр для прийому показів лічильників

Які вулиці у Львові закрили для руху транспорту

Стало відомо, коли у Львові почнуть пресувати сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах