Абітурієнту на замітку: в міносвіти порадили не поспішати зі вступом на контракт

Новина - Події - Абітурієнту на замітку: в міносвіти порадили не поспішати зі вступом на контракт

Новина - Події - Абітурієнту на замітку: в міносвіти порадили не поспішати зі вступом на контракт

Події
28 липня 2016 16:22

Заяву на контракт абітурієнту слід писати лише після того, як буде анульовано його рекомендацію до зарахування на навчання за державним замовленням – не раніше 1 серпня 2016 року. Про це повідомляють в департаменті освіти і науки України.

Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх 1 серпня. Вже тоді кожен абітурієнт знатиме, чи проходить на бюджет. З 1 до 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні принести оригінали своїх документів у виші, де отримали місце держзамовлення.

За словами заступника міністра освіти і науки України Інни Совсун, конкурс на контракт проводитиметься пізніше, тому кожен встигне подати документи, якщо в абітурієнта взагалі виникне таке бажання.

Так, заяви на допуск до участі у конкурсі для вступу на навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб (тобто на контракт) можна подати до 12 серпня – упродовж 11 днів після оприлюднення списку рекомендованих до зарахування на бюджет.

Якщо вступник не подасть вчасно оригінали своїх документів, бюджетне місце буде просто анульовано, а не переходитиме тому, хто не пройшов на бюджет раніше. Таким чином, після першого числа список зарахованих на бюджет не збільшиться. Відтак, абітурієнти, що не "пройшли" на бюджетні місця, можуть не чекаючи вибирати університет для навчання за контрактом.

Читайте ще новини Львова:

"Львівводоканал" створив call-центр для прийому показів лічильників

Які вулиці у Львові закрили для руху транспорту

Стало відомо, коли у Львові почнуть пресувати сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах