Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини

Новина - Події - Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини

Новина - Події - Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини

Події
12 серпня 2016 10:04

Ще одним затриманим ФСБ так званим "диверсантом з ГУР" виявився житель Євпаторії, який є уродженцем Львівської області. Про це повідомляє спільнота "Crimean Human Rights Group" на своїй сторінці у Facebook.

1

Як йдеться у повідомленні, Міністерство закордонних справ Росії назвало ім’я другого затриманого ФСБ в Криму нібито "диверсанта". Відтак ним виявився прораб із Євпаторії 41-річний Андрій Романович Захтій.

Водночас зазначається, що чоловік родом із міста Борислав Львівської області, де на нього в 2006 році було зареєстровано приватне підприємство "Євро-пластстрой".

"На його Facebook-сторінці вказано, що зараз він живе в Євпаторії. Судячи з усього, останнім часом він не знаходив роботу в Криму – його резюме розміщено на сайтах з пошуку будівельних робіт в Москві і Підмосков’ї", – інформує спільнота.

"Виконуємо ремонти квартир і приміщень, металоконструкції, будівництво АЗС в Москві і області. Є стаж роботи нач. будівельної дільниці, виконробом, майстром оздоблювальних робіт. Проживаю в Одинцово. Приймаємо замовлення в Криму", – мовиться в оголошенні про пошук роботи на сайті "Поиск мастера.ру".

Як зазначають активісти спільноти далі, судячи з опублікованих фотографій, а також зазначених під ними геотегів, Захтій останнім часом, дійсно, був на заробітках в Росії і проживав в Одинцово.

У соціальній мережі Вконтакте на своїй сторінці Захтій вказав, що займається "допомогою в оформленні російського громадянства для жителів ближнього зарубіжжя і країн колишнього СРСР".

Чоловік одружився в 2015 році, у нього є маленька дитина.

Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини фото

Водночас, як інформує boryslav.net, чоловік змушений був виїхати із Борислава "через значні борги перед банківськими установами та через свої шахрайські схеми заволодіння майном інших громадян".

"Згодом у Андрія з’являється сім’я, він осідає у Москві. Там займався ремонтами квартирта приміщень, будівництвом АЗС у Москві та області. Також за допомогою звязків з МВС РФ пропонує послуги в оформленні російського громадянства для жителів пост радянського простору", – зазначає видання.

Також повідомляється, що під час анексії Кримського півострову Російською Федерацією він перебирався на постійне місце проживання у Євпаторію. Видання додає, що Андрій Захтій брав участь в антиукраїнських акціях в березні 2014 року, підтримував російську агресію на Донбасі.

Нагадаємо, на цьому тижні російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Панова затримано.

Читайте ще новини Львова

Дві жахливі ДТП сталися на трасі Київ-Чоп: 4 загиблих, 12 постраждалих

Стало відомо до якого числа можна буде отримати перепустку на в'їзд у центр Львова

Будь в курсі: у Львові змінюються маршрути майже всіх трамваїв

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах