Львів отримав два нових трамваї: чим відрізняються та скільки коштують

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
17 серпня 2016 12:40

До середини жовтня Львів повинен отримати сім нових трисекційних трамваїв "Електрон". Перші два із них вже передали "Львівелетротрансу", повідомили у ГО "За якісний транспорт" на своїй сторінці у Facebook.

Комерційний директор заводу-виробника СП "Електронтранс" Володимир Будзан у коментарі zaxid.net зазначив, що зовнішній вигляд нових трамваїв ідентичний до трисекційного "Електрон", які Львів придбав раніше. Однак, в нових моделях інші системи керування та двигуни. А корпуси трамваїв виготовлені з чорного металу, а не з нержавійки, як раніше.

За словами Будзана, тепер їх завод підтримує національного виробника, адже замість німецьких двигунів нові трамваї працюють на харківських. Та все ж, польська система фірми Enika поки немає аналогів в Україні, тому вирішили встановити її.

Коштує один такий трамвай 985 тисяч євро. Гроші виділили ЄБРР і з Держбюджету в рамках проекту будівництва "Трамвай на Сихів".

Наразі нові трамваї ще не на маршруті- "Львівелектротранс" поки проводить випробування. Окрім того, новий електротранспорт на баланс підприємства повинні передати депутати рішенням сесії. А для цього треба зачекати, поки обранці повернуться з "канікул".

Нагадаємо, наприкінці осені 2015 року за результатами міжнародного тендеру консорціум ПАТ "Концерн Електрон" та ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" уклав договір про поставку семи трисекційних трамвайних вагонів.

Читайте ще новини Львова:

У Львові поліція і чиновники судяться через стан доріг

Будь в курсі: коли та на скільки перекриють проспект Червоної Калини

Хто у Львові найчастіше порушує ПДР

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах