Скільки коштує зібрати дитину до школи у Львові

Новина - Події - Скільки коштує зібрати дитину до школи у Львові

Новина - Події - Скільки коштує зібрати дитину до школи у Львові

Події
17 серпня 2016 16:25

Долар росте як на дріжджах, а з ним і ціни. І це не на руку тим, хто за 2 тижні веде своїх дітлахів до школи. Якщо з нуля купувати усе, батькам потрібно заплатити в середньому 5 тисяч гривень для одного школяра, інформує Захід.

У Марії Манянчин з Опорця, що на Сколівщині, аж 13 дітей. З них 8 школярі.

"Я ото витратила 1000 гривень тільки на зошити та й взяла по 3 ручки на перший час, а вже потім докуповуєш", - бідкається жінка.

Докуповують все стосами: одяг, форму, рюкзаки. І це тисячі гривень. Кажуть, інколи доводиться економити і дитячі шкільні речі передавати у спадок.

"Якщо дуже не знищене, то передається молодшим. Ручки, зошити купую, а таке сорочки, штани, то зі старшого йде на молодшого, з молодшого на ще. Ну але дівчині то вже нє", - розповідає ще одна багатодітна мати Світлана Турків.

А от бабуся Дарія до школи ходила босоніж. Сім’я була бідна, та й часи були не певні. Жінка закінчила лише 7 класів, але дуже хотіла вчитися, та грошей на її освіту в батьків не було. Адже тоді за ручку та зошит треба було дати цілу качку.

"Один олівець, один зошит і то позичали, пам’ятаю. Ще так зичили, мені дівчата давали, бо не було так, просто не було..і що то говорити...", - пригадує старенька

Тепер за качку можна купити 10 зошитів і стільки ж ручок. Та от велике бажання навчатися у школі мають не всі діти. Але це не про цю сім’ю Турківих. Тут всі турботи ділять на сімох. Гуртом легше батька бити, а Турковим навчатися. Діанка єдина князівна серед шести карпатських легенів. Тож уроками керує вона. І поки що тут всі відмінники.

У вересні в Туркових на одного школяра побільшає. Віталік теж сяде за парту. Тож цієї сім’ї доведеться доплюсувати до свого бюджету в середньому ще 4 тисяч для старту в школі. А загалом на навчальний процес вони відклали близько 15 тисяч гривень.

Читайте ще новини Львова:

На скільки подорожчало житло на Львівщині за півроку

Будь в курсі: коли та на скільки перекриють проспект Червоної Калини

Хто у Львові найчастіше порушує ПДР

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах