У Львівській області стався землетрус

Фото взято з сайту obozrevatel.com

Фото взято з сайту obozrevatel.com

Події
23 серпня 2016 09:33

У місті Стебник, що на Львівщині зафіксували землетрус. Поштовхи магнітудою 2,8 зафіксували 22 серпня о 16:36. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.    

"Епіцентр поштовху було зафіксовано на глибині до 4 кілометрів на території міста Стебник, - розповів в.о. директора департаменту Олександр Харчук.

Поштовхи зафіксували працівники відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики НАН України, що у Львові.

Як відомо, містечко Стебник, що на Львівщині, багате на поклади калійної солі і за невтішними прогнозами фахівців могло опинитися у полоні землетрусу.

Причиною усьому  є плачевний стан шахти з видобутку калійних солей: у аварійному стані не лише комунікації, але й сама споруда зовні.

Вода, що свого часу заповнила шахту, вимиває хлорид натрію, ґрунт осідає, що стало причиною утворення ущелини та величезної, як озеро, ями.

Ситуація на шахті дуже небезпечна. Марними виявилися намагання держави передати її приватникам. Через те, що ніхто не проводить консервацію об’єкта, вода у озері уже сягнула критичного рівня, що у подальшому загрожує прориву дамби, а відтак, і руйнуванню автодоріг у районі та екологічним негараздам, що вже сталося у 80- роках.

Читайте ще новини Львова:

У Львові бійку між забудовником і мешканцями поліція зупиняла пострілами

Беґбедер, Шабловський, Джордано: 10 зіркових літераторів львівського Форуму видавців

Якою буде погода у Львові найближчими днями

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах