У Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото)

фото: Ірини Рєвунової

фото: Ірини Рєвунової

Події
24 серпня 2016 16:16

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України у Львові відбувся святковий парад трамваїв. Прикрашені прапорцями і світлинами два раритетні та два сучасні трамваї проїхали центром міста.

Парад трамваїв, під час якого всі охочі могли безкоштовно покататися в раритетеному електротранспорті, розпочався у депо №1 на вул. Городоцькій об 11 годині. Там львів’яни та гості міста могли оглянути прикрашені прапорцями і старовинними фото електротранспорту трамваї, які брали участь у параді. Це найстаріший з нині збережених у Львові пасажирських трамваїв Sanok SN-1 1909 року випуску, відновлений екскурсійний трамвай Gotha T59E 1960 року випуску, звичний для львів’ян "робочий" трамвай Tatra KT-4D та модернізований  нещодавно Tatra KT-4SU.

"Перший парад трамваїв відбувся у Львові у 2014 році. Цього року ми продовжили цю традицію, адже трамвай – це символ Львова", – розповів  zaxid.net речник ЛКП "Львівелектротранс" Антон Лягушкін. 

Уже зранку у депо зібралося близько трьох сотень відвідувачів, які роздивлялися трамваї, фотографувалися і ділилися враженнями. 

"Хотілося б, щоб було більше історичних трамваїв. Було б добре, якби до параду ще й коней залучили, адже найперший трамвай у Львові був кінний. Побільше б таких парадів і на День незалежності, і на День міста, щоб львів’яни не забували свою історію. Я ще пам’ятаю, як на таких старих трамваях їздив на Високий Замок", – зазначає львів’янин Ярослав Шотковський.

Вирушивши з депо, трамваї проїхали вулицями Городоцькою, Бандери, Коперника, Дорошенка, проспектом Свободи, площею Ринок, вул. Франка та відкритим нещодавно маршрутом "четвірки" до кільця на Мушака. Після цього трамваї повернулися на Соборну площу, де до 15:00 їх зможуть оглянути всі охочі. Опісля розпочнеться екскурсія "Шляхом першого електричного трамвая Львова", під час якої пасажирам розкажуть про історію львівського трамвая та плани його розвитку.

Нагадаємо, що 8 травня на День міста у Львові відбувся  "Парад тролейбусів". 

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 1У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 2

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 3У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 4

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 5

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 6

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 7

У  Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото) фото 8

Усі фото Ірини Рєвунової/ZAXID.NET

Читайте ще новини Львова:

Як Львів святкує День Незалежності (фоторепортаж)

Як львів'яни відзначатимуть День Незалежності у "Шевченківському Гаю" (програма)

У Львові урочисто підняли державний прапор: як це було (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах