У Криму вигнали на вулицю львів'янку з крихітним немовлям

фото з сайту umoloda.kiev.ua

фото з сайту umoloda.kiev.ua

Події
26 серпня 2016 17:52

У Саках дружину українця Андрія Захтея, який підозрюється в спробі здійснення терактів на території Криму, вигнали з квартири з восьмимісячною дитиною на руках. Перед тим квартиру, де жила дружина заарештованого "диверсанта", уродженка Львова Оксана Стецюк, обшукали співробітники ФСБ Росії.

У неї відібрали все цінне, після цього господарі квартири виселили її на вулицю. Про це повідомила Кримська правозахисна група. За інформацією Оксани Стецюк, воналишилася без засобів існування і зараз перебивається у знайомих.

За словами Оксани, співробітники ФСБ РФ увірвалися до неї в квартиру в місті Саки, де вона проживала разом з чоловіком і дитиною, 7 серпня близько 7-ї години ранку провели обшук, вилучили комп'ютери її та Андрія, мобільні телефони, сімкарти, документи на автомобіль та інші речі. Після чого господиня квартири, яку вони винаймали, в категоричній формі наказала звільнити помешкання.

Андрія Захтея затримани в ніч на 7 серпня і звинувачено у "входженні в диверсійну группу". Оксана Стецюк стверджує, що її чоловік займався приватним перевезенням на своєму автомобілі.  "Напередодні обшуку, 6 серпня, ввечері йому подзвонили і запропонували звичайну роботу з підвозу людей. Захтей поїхав за викликом в село недалеко від Красноперекопська. Один раз зателефонував дружині, сказав, що не зміг виконати замовлення і після цього зник. Більше на зв'язок не виходив", – повідомили в Кримській правозахисній групі.

Днями у Оксани Стецюк почалися проблеми і з соцмережами. Вона написала 16 серпня на своїй сторінці в інтернет-мережі "Facebook": "Друзі, ваші повідомлення не відкриваються. Шукайте мене в "Однокласниках" чи "В контакті".

Оксана всіляко заперечує причетність чоловіка до диверсійних груп. За її словами, до переїзду в Крим у 2016-му році Андрій Захтей працював у Москві та країнах Європи на будівництві, а з 2012 року був начальником будівельної дільниці АЗС Газпромнефть.

10 серпня ФСБ заявила, що Міноборони України нібито відправило до Криму кілька груп диверсантів, щоб здійснити терористичні акти. Наразі відомі імена трьох заарештованих за звинуваченням у диверсіях: Євген Панов, Андрій Захтей і Ридван Сулейманов. Україна назвала цю інформацію "провокацією" і має намір ініціювати скликання Ради безпеки ООН у зв'язку із заявами лідера РФ Путіна про "терористів і українських диверсантів" у Криму,  повідомили 26 серпня в київському часописі "Україна молода".

Читайте ще новини Львова:

Львів'яни зможуть консультуватися з лікарем через кол-центр

Діти-мауглі роблять феноменальні успіхи 

Діти загиблих рятувальників отримуватимуть щомісячну грошову допомогу від міста 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах