Путін у інтерв'ю Bloomberg поставив під сумнів державну належність Львова (відео)

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
02 вересня 2016 12:24

"Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, давайте спробуємо подискутувати на цю тему. Але тоді треба дискутувати не щодо Калінінграду, а в цілому щодо східних земель Німеччини, щодо Львова, який був частиною Польщі, і так далі, і так далі. Там є й Угорщина, є і Румунія. Якщо комусь хочеться розкрити цей ящик Пандори і почати з ним працювати, - будь ласка, прапор в руки, починайте", – заявив Президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю "Bloomberg", інформує "ТАСС".

Говорячи про розбіжності з Японією через Курильських островів, Путін зазначив, що "японське питання виникло як результат Другої світової війни і закріплене у міжнародних документах, пов'язаних з результатами цієї війни".

Відповідаючи на репліку інтерв'юера про те, що в 2004 році Росія передала Китаю острів Тарабаров, Президент РФ наголосив, що ця територія відійшла Китаю унаслідок переговорів, які тривали "протягом 40 років", і це питання не пов'язане з підсумками Другої світової війни.

"Частина території остаточно закріплена за Росією, частина території остаточно закріплена за Китайською Народною Республікою. Хочу наголосити, що це стало можливим виключно - це дуже важливо - на тлі дуже високого рівня довіри, яка склалася до того моменту між Росією і Китаєм. І якщо ми досягнемо такого ж високого рівня довіри з Японією, то і тут ми можемо знайти якісь компроміси", – сказав Путін.

Зазначимо, 2 вересня світ відзначає 71-ту річницю закінчення Другої світової війни – найбільшого в історії людства збройного конфлікту, який завершився підписанням капітуляції Японії.

Читайте ще новини Львова:

До Львова їде Патріарх: програма візиту

Львів'янину на замітку: резервісти почали отримувати повістки

У Львові чиновниця міськради вибачилась перед учнями за виступ російською (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах