Львів’янину на замітку: затверджено перелік платних медичних послуг

Новина - Події - Львів’янину на замітку: затверджено перелік платних медичних послуг

Новина - Події - Львів’янину на замітку: затверджено перелік платних медичних послуг

Події
27 вересня 2016 10:00

Кабінет міністрів України вніс зміни до "Переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти".

Згідно з рішенням уряду, закладам охорони здоров'я дозволяється надавати медичну допомогу із застосуванням телемедицини (*напрямок медицини, що використовує комп'ютерні технології для надання медичної допомоги, коли географічна відстань є критичною), що "забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг".

Відтак українці та іноземні громадяни, які перебувають в Україні, невдовзі зможуть платно отримувати консультації лікарів на відстані, тобто навіть по "Скайпу". 

Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних і фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини при наданні медичної допомоги як послуги, яка може бути надана з великим сервісом для пацієнта в будь-якому місці, де він її потребує, зазначається в постанові.

Кабмін включив в перелік ряд послуг, що надаються із застосуванням телемедицини. Зокрема, лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, які надаються без направлення лікаря, в тому числі із застосуванням телемедицини, медична допомога хворим удома, в тому числі із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультації, догляд), медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, за договорами з суб'єктами господарювання, страховими організаціями, медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, іноземних громадян.

Окрім того, до переліку платних медичних послуг включено проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не відносяться до медичної допомоги населенню, і оформлення їх результатів.

Джерело: Дзеркало тижняZaxid.net

Читайте ще новини Львова

У Львові почне працювати Центр трансплантації стовбурових клітин: де і коли

Страшна аварія на Львівщині: маршрутку розтрощило вщент (фото)

На Сихові буде свій театр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах