Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

Новина - Події - Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

Новина - Події - Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів

Події
27 вересня 2016 17:26

Львівські чиновники назвали дату, коли місто запустить трамвай на Сихів.

Запланована дата відкриття трамвайної колії на Сихів – 17 листопада. Про це повідомив директор "Львівавтодору" Олег Береза. За його словами, питання дати вже узгоджене з представниками ЄБРР, які виділили найбільшу частину грошей на будівництво трамвайної колії на Сихів, інформує Tvoemisto.tv

"У цей час відбувається знесення ринку, яке завершиться до кінця тижня. Головна частина роботи – це будівництво підземного колектору. Уже завершено його спорудження в ділянці від вулиці Угорської до вулиці Листопадної, і зараз там активно будують дорогу та викладають колії", – розповів Олег Береза.

Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів фото

"Ми переносимо ринок "Санта-Барбара" на вул. Антонича. Зараз демонтовують МАФи. Роботи проводяться інтенсивно", – додала Ірина Маруняк, голова Сихівської районної адміністрації.

Також, як повідомив  Антон Лягушкін, прес-секретар ЛКП "Львівелектротранс", до кінця 2016 року погоджено запустити сім трамваїв фірми "Електрон". Вже закупили 4 одиниці. Два трамваї пройшли перевірку та готові до експлуатування, ще два перевіряють. Окрім того, для Сихівського трамвайного маршруту передбачається реставрація старих трамваїв.

Додамо, проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн євро. 

Стала відома точна дата запуску трамваю на Сихів фото 1

Нагадаємо, раніше влада міста повідомляла, що трамвай на Сихів поїде до кінця 2015 року. Однак, через проблеми з будівництвом колектора на вулиці Стуса, термін завершення проекту відтермінували. Пізніше інформували, що будівництво колії завершать до 1 січня 2017 року.

Читайте ще новини Львова

У Львові почне працювати Центр трансплантації стовбурових клітин: де і коли

Страшна аварія на Львівщині: маршрутку розтрощило вщент (фото)

На Сихові буде свій театр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах