Максим Стасів повернувся перед операцією з Індії додому

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
28 вересня 2016 16:05

Максиму Стасіву, якому у ході благодійної кампанії зібрали понад 5 млн грн на пересадку кишківника, досі шукають донора. Та індійські лікарі вперше за вісім місяців дозволили йому приїхати додому, аби набратися позитивних емоцій перед найважливішою операцією.

За вісім місяців перебування в Індії стан Максима суттєво покращився. Якби не лікарняна маска, не скажеш, що хлопець хворий. Зізнається, в Індії йому найбільше бракувало бабусі.

"Там хотілося бабусиних пирогів. Дуже хотілося", - сміється Максим.

"Він дзвонив до мене, що я як приїду, ви, бабо, напечіть таких пирогів, як ви пекли вдома. Та і я мусіла спекти. Він приїхав: бабо, пироги є? Є дитино. Все є, аби ти лише хотів їсти і міг їсти", - розказує бабця Максима Віра Стасів.

Удома він не був майже вісім місяців. Після того, як львівські лікарі через вроджену ваду видалили Максимові майже весь кишківник, його відправили  на пересадку органу в Індію, бо в Україні таких операцій не роблять. Але й додому його відпустили ненадовго. В середині жовтня Максим повернеться в Індію, бо йому досі шукають донора.

"У нас в кінці серпня вже був донор. Нас терміново госпіталізували, бо останніх два місяці ми вже не живемо в клініці, приїжджаємо тільки на обов’язкові прийоми, щоби зекономити гроші. А тут терміново госпіталізували, почали готувати до операції, але донор, на жаль, не підійшов. Лікарям не сподобався стан кишківника такого донора. Ну і це, звичайно, дуже морально вдарило і мене, і Максима. Тому лікар нам дозволив поїхати в Україну", - розповідає мама Максима пані Богдана.

Максим вже може їсти. В індійській клініці йому підшили так званий Hickman. Щоправда, їжа зовсім не засвоюється, тому організм живиться виключно від крапельниць.

"Ми привезли зі собою 60 кілограмів ентерального харчування. Все, що змогли взяти у літак. Капаємо його уночі", - говорить Максим.

Ціна одного пакета від 60 доларів, а на добу треба чотири. В Україні такого не дістати навіть у лікарнях.

За вісім місяців лікування сім'я витратила майже 200 тисяч доларів, які зібрали у ході всеукраїнської благодійної кампанії. 110 тисяч доларів, які перерахувало  українське МОЗ, лежать на рахунку індійської клініки. За них проведуть пересадку кишківника. А небайдужі продовжують перераховувати гроші на картку мами Максима.

Реквізити для допомоги:

Для поповнення готівкою у відділеннях "Приватбанку":

Картка "Приватбанку", 5168 7556 2405 0528

Мама хлопчика – Стасів Богдана

Для поповнення готівкою в інших банках:

КОД ОКПО отримувача 143 605 70

КОД ОКПО Банку 143 605 70

МФО Банку 305 299

Рахунок отримувача 2924 4825 5091 00

Для поповнення карти 5168 7556 2405 0528

Стасів Богдана Петрівна, 27 73 11 48 01

"Ми хочемо подякувати усім людям за таку колосальну допомогу. І тим, хто присилали гроші на картку, і тим, хто збирав так. В нас у селі діти втікали зі школи з уроків і ходили по хатах, щоби назбирати гроші для Максима", -  говорить мама хлопця.

Нагадаємо, у Максима виявили рідкісний синдром Ледда. Він потребує пересадки кишківника. Усім світом на порятунок хлопця зібрали понад 5 млн грн, які за час лікування в Індії, практично вже витрачено, а МОЗ виділило ще 110 тис. доларів на операцію.

Джерело: zaxid.net

Читайте ще новини Львова:

Максим Стасів в Індії: що кажуть місцеві лікарі

Максим Стасів в Індії: як змінився стан важкохворого хлопця 

Львівські медики розповіли про лікування Максима Стасіва в Індії 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах