Стали відомі деталі замаху на львівського бізнесмена: злочинців затримано

фото: "Варта1"

фото: "Варта1"

Події
28 вересня 2016 17:49

 На Львівщині затримано членів угруповання, які у серпні скоїли замах на бізнесмена, повідомив сьогодні на брифінгу в Києві  перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян. Він повідомив, що злочинці за обіцянку отримати винагороду в сумі 2,6 млн грн два місяці готували операцію з ліквідації бізнесмена. Як зазначив Троян, злочинці заздалегідь заклали вибухівку під дорожнє полотно, яке ремонтувалося. Перший раз виконати злочинний умисел вони не змогли, оскільки бізнесмен у певний день вчасно не повернувся з-за кордону, тому злочин було виконано 29 серпня.

Перший автомобіль, в якому перебувала охорона бізнесмена, було підірвано керованим вибуховим пристроєм, інший - обстріляно із кулемета та автоматів. За словами Трояна, у виконанні злочину брали участь четверо осіб, включаючи організатора вбивства. Наразі всі вони затримані, всім оголошено про підозру, в ході 10 обшуків у помешканнях злочинців вилучено зброю, боєприпаси та вибухівку. Троян також зазначив, що серед виконавців замаху був громадянин Російської Федерації, який належить до тамтешніх неофашистських рухів, проходив службу у збройних силах РФ і був закинутий спецслужбами на територію України.

Правоохоронці встановлюють, з якою метою він перебував в Україні.

 Як повідомляв УНІАН, 29 серпня у передмісті Львова внаслідок вибуху позашляховика Mercedes, який належав одному з львівських підприємств, загинуло троє осіб - охоронці керівника підприємства, ще одну людину було госпіталізовано. Крім того, після вибуху автомобіль обстріляли з автоматичної зброї. За даними поліції, підірваний та обстріляний Mercedes належав ВАТ "Львівський холодокомбінат". Як написав на своїй сторінці у Facebook речник МВС Артем Шевченко, підірваний та обстріляний з автоматичної зброї Mercedes належав ВАТ "Львівський холодокомбінат", головою спостережної ради якого є Богдан Копитко "доволі відомий у вузьких кримінальних колах Львівщини".

Читайте ще новини Львова:

На автодорозі "Самбір – Дрогобич" вибухнув автомобіль

Подробиці вибуху автомобіля на Львівщині

В авто на Львівщині, де загинуло троє людей, вибухнув секретний пристрій

 


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах