Де у Львові продаватимуть їжу без пестицидів та харчових добавок

Де у Львові продаватимуть їжу без пестицидів та харчових добавок

фото з сайту artyshok.com.ua

1 та 2 жовтня на території Парку культури імені Богдана Хмельницького у Львові триватиме Ярмарок органічної та натуральної продукції.

Майже 30 виробників органічної та натуральної продукції запропонують відвідувачам сертифіковані органічні овочі, яйця, мед, крупи, соки, молоко, сир, ковбасні вироби та регіональну продукцію: сири, соки, гриби, чаї, напої та інші натуральні продукти, повідомила 29 вересня, під час прес-конференції на тему: "Проведення у Львові V Ярмарку органічної та натуральної продукції", яка відбулася у Львівському прес-клубі,  президент ЛМГО "Екотерра" Наталія Чоловська.

За її словами, це вже буде п’ятий ярмарок органічної продукції.

- У Львівській області працюють 16 виробників, які вже мають відповідні сертифікати. Більшість з них сертифіковані українською сертифікаційною компанією "Органік стандарт", інші  мають сертифікати Євросоюзу, -  розповідає вона. 
Наталія Чоловська також пояснила, чому цього року змінюють локацію ярмарку.

- Нас стає все більше, на попередньому місці ми вже не вміщаємося, тому цього року будемо в парку культури та відпочинку, - каже вона. 

Для відвідувачів організатори передбачили дегустації продукції та різноманітні майстер-класи.

- Ми залучили майстра яворівської іграшки Семена Тлустого, який буде показувати, як розписувати ці дерев’яні іграшки. Також діти навчатимуться розписувати іграшки з соленого тіста, з полімерної глини, - обіцяє президент ЛМГО "Екотерра".

А для виробників проведуть семінар з маркетингу в органічному виробництві.

У цьому ярмарку візьме участь і громадська спілка "Карпатський смак". Вона створена три роки тому і об’єднує 17 виробників продукції кількох областей Карпатського регіону.

За словами виконавчого директор громадської спілки "Карпатський смак" Олександра Масловського, їхній проект фінансує Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) та впроваджує Дослідний інститут органічного сільського господарства (FIBL).

- Наші виробники – маленькі фермерські господарства. У них дуже якісний продукт, але якщо вони не мають якісної яскравої обгортки, то у них немає шансів потрапити на прилавки супермаркетів, - говорить він.

Джерело:dailylviv.com

Читайте ще новини Львова:

 Цвібак, флячки та андрути: де у Львові спробувати справжню галицьку кухню 

"Цезар" по 12, суп по 5: в приміщенні ЛОДА відкрилась їдальня для всіх

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів'яни