Кабмін виділить на Грибовицьке сміттєзвалище 75 мільйонів кредиту, - Гройсман

фото з сайту www.rbc.ua

фото з сайту www.rbc.ua

Події
30 вересня 2016 13:29

Кабінет міністрів підтримав клопотання міської влади Львова про залучення кредиту на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного комплексу. Про це під брифінгу у Львівській області заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба уряду.

"Два етапи відбору проекту погоджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і Міністерством фінансів. Якщо місто досягне домовленості з кредитором Європейським інвестиційним банком, уряд швидко надасть відповідні гарантії для реалізації проекту", - зазначив він.

Гройсман наголосив, що таким чином у міської влади є достатньо ресурсів і повноважень, аби врегулювати ситуацію із Грибовицьким сміттєзвалищем, і перш за все, важливо знайти порозуміння з громадами навколишніх сіл, тобто Грибовичів та Малехова.

При цьому Гройсман зауважив, що 27 вересня наказом Мінфіну було також погоджено надання місцевої гарантії для "Львівводоканала" за кредитом ЄБРР 15 млн. євро і НЕФКО 5 млн. євро (проект реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу для очистки стічних вод та виробництва біогазу).

"Сьогодні місцеві органи влади, місцеві громади мають достатньо грошей для того, щоб вирішувати усі необхідні актуальні проблеми. На депозитних рахунках місцевого самоврядування країни знаходиться 10 млрд грн. Ці 10 млрд грн кожна міська рада, кожна громада має направити на те, щоб вирішувати найбільш актуальні проблеми", - резюмував він.

Депутати Львівської міської ради прийняли рішення виділити 40 млн грн перевізникам на вивезення твердих побутових відходів.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття. Мер Львова Андрій Садовий звернувся по допомогу до керівництва держави.

У липні Львівська міська рада подала заявку до Мінрегіону для участі у програмі розвитку муніципальної інфраструктури. Участь міста у цій програмі дозволить отримати кредит Європейського інвестиційного банку на побудову сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Загалом місто має отримати 75 млн євро – 30 млн на рекультивацію і 45 на будівництво сміттєпереробного комплексу.

Джерело:ua.112.ua

Читайте ще новини Львова: 

Малехів наклав вето на "сміттєвий договір" зі Львовом

Зі Львова тиждень не вивовзять сміття 

У Львові п'ять днів не чистять баки 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах