Львів'янину на замітку: закордонні паспорти стануть дешевшими

фото з сайту LowcostAvia.com.ua

фото з сайту LowcostAvia.com.ua

Події
11 жовтня 2016 13:49

Вартість біометричного закордонного паспорта для громадян України може знизитися, сказав керівник прес-служби Державної міграційної служби України (ДМСУ) Сергій Гунько.

"Зараз ми очікуємо постанову Кабінету міністрів, вартість буде трошки змінюватись. І за нашими прогнозами, у нижчий бік. Змінились умови оплати: вартість бланку не зміниться, зміниться обсяг платежів до місцевого бюджету. До цього часу паспорт коштував 561 гривню", – сказав Гунько в коментарі Радіо Свобода.

За його словами, вже близько двох мільйонів українців мають біометричний паспорт, і з початку 2016 року абсолютна більшість громадян обирає саме паспорт із чіпом.

У Міграційній службі також наголосили, що наявність електронного чіпа робить документ значно безпечнішим і дає поштовх до розвитку електронних сервісів. Уже у аеропортах багатьох країн є електронні пропускні ворота – паспортний контроль можна пройти без участі чиновника, отже, швидше.

"Це документ, який неможливо підробити, який видається на основі електронної бази даних, що містить біометричні дані власника. Ним не зможе скористатись будь-хто подібний на власника документа", – наголосив Гунько.

Додамо, що саме за наявності біометрики після запровадження безвізового режиму українці зможуть їздити до Євросоюзу без віз.

Читайте ще новини Львова:

Виготовляти закордонні паспорти тепер будуть без зволікань

Львів'янину на замітку: з 1 жовтня дію закордонного паспорта продовжувати не будуть 

На Львівщині незаконно виробляли шенгенські візи

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах