У Львові на стінах шкіл рекламують наркотики

фото: Тарас Гупало

фото: Тарас Гупало

Події
19 жовтня 2016 17:43

На стінах житлових будинків і шкіл у Львові з’явилися написи з адресою сайту, на якому можна купити марихуану. Найбільше таких написів виявили на Левандівці, однак, як повідомляє ZAXID.NET, рекламу наркоторговців помітили також на початку вул. Б.Хмельницького і на Старому Ринку.

"На Левандівці на будівлях шкіл, садочків, кіосків, на зупинках - усюди з'явились отакі написи. Заходжу на цю адресу в інтернеті - а там відкрито пропонують купити наркотики. З розцінками, з поділом на райони Львова. Є навіть "рекомендовані" товари. Вже готую звернення в поліцію - тих креативних наркодилерів треба негайно розшукати і притягнути до відповідальності", – розповів депутат Львівської міськради від "Свободи" Тарас Гупало.

Такі написи виявили у багатьох місцях Левандівки та інших районів Львова. Зареєстрований 29 вересня у США сайт tr***a.biz пропонує анонімно придбати заборонену до вживання в Україні марихуану. Очевидно, що сайт створений львів’янами, оскільки наркодилери обіцяють доставку товару клієнтам будь-який район Львова протягом 15 хв.У Львові на  стінах шкіл рекламують наркотики фото

Форма онлайн-замовлення наркотиків. Для нетипових випадків замовлень наркоторговці навіть пропонують послуги онлайн-консультанта

У патрульній поліції Львова сказали, що патрульні зауважили ці написи ще тиждень тому та повідомили про це у райвідділи поліції та місцеві ЛКП. Натомість голова Залізничної райадміністрації (Левандівка є частиною Залізничного району Львова) Надія Банах стверджує, що вперше почула про рекламу наркотиків на стінах лише вчора.

"Вчора ми зауважили такі написи на Левандівці. Сьогодні, їдучи на роботу, особисто побачила їх на трьох зупинках. До кінця дня їх буде ліквідовано", - запевнила Надія Банах.

В управлінні протидії наркозлочинності НП у Львівській області стверджують, що до них не надходила інформація про онлайн-продаж наркотиків у Львові через сайт tr***a.biz. Втім, навіть отримавши таку інформацію, там поставились до неї скептично.

"Ви думаєте, що це реально – створити сайт, де будуть продавати наркотики? Думаю, це зробили, щоб перевірити, як працює наша поліція. Але цю інформацію треба перевірити", - заявив представник управління протидії наркозлочинності НП у Львівській області Назар Паранчук.

Додамо лише, що, за даними експертів, останніми роком торгівля наркотиками в Україні стрімко  переходить в онлайн.

У Львові на  стінах шкіл рекламують наркотики фото 1

У Львові на  стінах шкіл рекламують наркотики фото 2

У Львові на  стінах шкіл рекламують наркотики фото 3

фото: Тарас Гупало

Читайте ще новини Львова:

У Львові наркоман колов наркотики прямо у супермаркеті

Шприци на вулицях Львова: що робити, якщо випадково вколовся 

У дитсадку розповіли, як шприц з ВІЛ-інфекцією міг опинитисьна території дитсадка 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах