Відтепер львів'яни мають доступ до показників розвитку міста

фото з сайту www.facebook.com

фото з сайту www.facebook.com

Події
20 жовтня 2016 17:20

Львівська міська рада першою в Україні презентувала "Панель міста: портал відкритих даних". Це відкрита платформа, яка в зручному форматі надає громадськості доступ до основних показників розвитку міста, повідомляє прес-служба ЛМР.


Йдеться, зокрема, про такі сфери як населення, міський бюджет, економічний розвиток, благоустрій, комунальні послуги, транспорт, освіта, охорона здоров’я, безпека, культура, адміністративні послуги тощо.

"В Україні порталів з таких набором даних немає, – розповідає менеджер проекту та соціолог Інституту міста Олена Гунько. – Усі показники ми представили в простому форматі. Наша мета – спростити доступ до них, щоб це не були великі таблиці, з якими складно працювати, а, власне, спрощений, доступний, візуальний, легкий для сприйняття портал".

На першому етапі на веб-сайті можна переглянути 200 показників, станом на 2015 чи 2016 рік. До кінця листопада до них доєднають й інші заплановані показники, а також можна буде послідкувати їхню динаміку з 2010 року. Щороку дані оновлюватимуть. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у 3 змістові блоки:
 Статистика. У цьому розділі можна ознайомитися з основними статистичними показниками від різних підрозділів Львівської міської ради та інших міських установ, які описують стан справ в різних сферах життя Львова

Якість життя. Показники цього розділу відображають суб’єктивні результати оцінювання мешканцями якості життя у місті. Показники розраховані згідно з методологією дослідження якості життя, розробленою Інститутом міста. Детальніше можна ознайомитися за посиланням.

Стратегія. Тут можна переглянути показники ефективності виконання Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Детальніше зі стратегією можна ознайомитись за посиланням.

Основною цільовою аудиторією порталу є громадські активісти, журналісти, аналітики, мешканці та гості міста, які зацікавлені в показниках якості життя у Львові.

"Велика честь презентувати "Панель міста", адже хто володіє інформацією – той володіє світом. Ми дали старт новому процесу. Пальму першості ми нікому віддавати не будемо", – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

"Направду з гордістю презентуємо вам цей унікальний продукт, аналогів якому на теренах України немає. Львів стає в один ряд з такими містами як Лондон, як Едмонтон, як Дублін. Запрошуємо всіх активно користуватися порталом та слідкувати за реальними показниками життя міста", – додає директор ЛКП "Міський центр ІТ", радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський.

Портал "Панель міста" доступний за посиланням.

Проект розроблено міським управлінням ІТ, комунальним підприємством "Міський центр інформаційних технологій" та комунальною установою Інститут міста, у співпраці з компанією Sigma Software, у рамках Програми цифрового перетворення Львова до 2020 року.

"Для нашої компанії цей проект – це, свого роду, інвестиція у краще майбутнє. Ми допомагаємо Львову стати більш дружнім до своїх мешканців, наслідуючи приклад великих європейських міст. Цей портал покликаний поліпшити діалог між міською владою і громадянами та зробити свій внесок у розвиток Львова. Ми віримо, що за Львовом цим шляхом підуть й інші українські міста, і коли-небудь ми зможемо наблизитись до європейських стандартів життя", – відзначив директор з розробки в "Sigma Software" Володимир Чирва.

Читайте ще новини Львова:

Львів стане "великим": що це означає

У Львові почали прокладати тролейбусну мережу до нового терміналу аеропорту

Фінал будівництва трамвайної колії на Сихів: фотохроніка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах