На львівських вулицях все більше використаних шприців: що каже поліція

фото: "Варта1"

фото: "Варта1"

Події
21 жовтня 2016 15:39

Львів’яни у соцмережах повідомляють про численні випадки виявлення використаних шприців у людних місцях, зокрема, де бавляться діти.

Зокрема, як повідомляється на сторінці спільноти "Варта 1" у Фейсбуці, на вул. Комарова, де вже був випадок, коли хлопчик вколовся використаним шприцом, діти знову виявили небезпечну знахідку.

"Шановні органи внутрішніх справ, зверніть нарешті увагу на наш район. Для нас це стає нормою життя", – закликає дописувачка.

"На В.Великого 48, така сама історія у закритому дворі, де бавляться діти. Поліція пропонує людям лапати наркоманів і викликати поліцію, після чого їх оштрафують на 200 грн (якщо доведуть, що шприц їхній). Наш закон не передбачає суворого покарання для таких маргіналів", – зазначає інший дописувач.

Такі випадки львів’яни фіксують і на вул. Симоненка, у під’їзді садочка на вул. С.Крушельницької, 9, на вул. Богуна. Люди нарікають на бездіяльність поліції.

Зі слів речниці патрульної поліції Львова Катерини Рибій, патрульні часто виявляють такі місця біля шкіл, стадіонів, гаражів. Про це повідомляють ЛКП, викликають слідчо-оперативну групу.

"Патрульні самі фактично нічого не можуть зробити. Часто "на гарячому" затримуємо людей, які намагаються вживати засоби, схожі на наркотичні. На місце викликають слідчо-оперативну групу, оскільки це є кримінальне правопорушення. Щодо цього проводиться постійна робота. Повідомляємо в ЛКП, аби прибрали територію", – каже К.Рибій.

З її слів, у разі виявлення нагромаджених шприців потрібно дзвонити на 102. Загалом, з її слів, потрібно працювати у напрямку викриття та припинення місць, де збираються наркозалежні.

Раніше повідомлялося про випадок у дитячому садочку "Арніка" у Львові, де дитина вкололася використаним шприцом.

Як заявив депутат Львівської міськради Андрій Рікота, упродовж дев’яти місяців у Львові на території дитячих дошкільних закладів та дитячих майданчиків інфікувалося ВІЛом 12 дітей.

Джерело:zik.ua

Читайте ще новини Львова:

Шприци на вулицях Львова: що робити, якщо випадково вколовся 

У львівському дитсадку хлопчик вколовся шприцем з ВІЛ

У дитсадку розповіли, як шприц з ВІЛ-інфекцією міг опинитисьна території дитсадка 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах