Дізнайся чому: у Львові заборонили будівництво трьох новобудов

Новина - Події - Дізнайся чому: у Львові заборонили будівництво трьох новобудов

Новина - Події - Дізнайся чому: у Львові заборонили будівництво трьох новобудов

Події
27 жовтня 2016 10:48

Інспекція держархбудконтролю провела низку перевірок щодо будівництва на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62 у Львові.

Як інформує прес-служба Львівської місько ради, інспекція виявила низку містобудівних порушень і, як наслідок, видала накази про анулювання дозволів на виконання будівельних робіт за двома першими адресами (вул. Тернопільській, 42, Шевченка, 418) та накладено штраф і видано припис про усунення правопорушень за третьою адресою (вул. Величковського, 61, 62).

Інспекція повідомила про заходи архбудконтролю, здійснені за вищевказаними адресами:

1. Реконструкція нежитлового приміщення під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою на вул. Тернопільській, 42.

У зв’язку з тим, що забудовником не надано до перевірки архітектурно-планувальне завдання, документ на право користування земельною ділянкою, журнал авторського нагляду, загальний журнал робіт, посадові особи Інспекції на підставі акту перевірки склали припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, низку приписів про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, а також протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Після перевірки встановлено, що вимоги приписів забудовником не виконуються, натомість тривають роботи із влаштування фундаментів. Відтак, 26.10.2016р. Інспекція видала наказ про анулювання замовнику будівництва дозволу на виконання будівельних робіт.

2. Будівництво багатоквартирних житлових будинків (житловий комплекс) на вул. Шевченка, 418.

Відповідно до інформації, отриманої від відділу Держгеокадастру, а також юридичного управління Львівської міської ради, земельна ділянка на вул. Шевченка, 418 у м. Львові не перебуває у власності або користуванні замовника будівництва – ПрАТ "Ірокс". Відтак, 26.10.2016р. інспекція видала накази про анулювання замовнику будівництва дозволів на виконання будівельних робіт.

3. Будівництво 9-поверхових багатоквартирних житлових будинків із вбудованими об’єктами соціально-побутового обслуговування на вул. Величковського, 61, 62.

У зв’язку з тим, що керівництво ПрАТ "Ірокс" не допустило посадових осіб Інспекції на об’єкти будівництва по вул. Величковського, 61, 62 у м. Львові для проведення перевірки, Інспекція зобов’язала ПрАТ "Ірокс" забезпечити доступ посадовців до вказаного об’єкта. За це порушення ПрАТ "Ірокс" притягнено до відповідальності у вигляді штрафу.

У разі невиконання вимог, будівництво буде зупинено.

Дивись ще:

Батькам на замітку: в поліклініки Львова завезли вакцину від поліомієліту

Українці обрали найчистіше місто країни: на якому місці Львів

Не для слабких нервів: добірка страшних подій у Львові за 27 жовтня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах