Дізнайся: яке місто на Львівщині стало переможцем конкурсу "7 чудес України"

фото з сайту Екскурсія

фото з сайту Екскурсія

Події
09 листопада 2016 14:58

9 листопада, у Києво-Печерській лаврі відбулася церемонія нагородження переможців акції "7 чудес України: історичні міста та містечка". Замість семи, журі обрало десять міст-переможців, про які у 2017 році знімуть історичні фільми.

"Реально переможцями цієї акції є 10 міст (7 основних позицій та 3 спецномінації, - ред.), оскільки про них в наступному році знімуть фільми та виготовлять різноманітну поліграфічну продукцію. Таким чином, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих 10 міст триватиме і протягом наступного року", – зазначають організатори на сайті проекту.

Акція стартувала у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. 

За сумою результатів інтернет-голосування, яке проводилось на сайті проекту, та анкетування експертів оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції "7 чудес України: історичні міста та містечка", список склали у алфавітному порядку:

Бердянськ (Запорізька обл.)

Біла Церква (Київська обл.)

Галич (Івано-Франківська обл.)

Диканька (Полтавська обл.)

Канів (Черкаська обл.)

Ніжин (Чернігівська обл.)

Хуст (Закарпатська обл.)

Також визначили три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів:

Бердичів (Житомирська обл.)

Жовква (Львівська обл.)

Теребовля (Тернопільська обл.)

У попередні роки уже провели чотири етапи конкурсу "7 чудес України". Зокрема, визначили "7 історико-архітектурних чудес України" (2007 рік), "7 природних чудес України" (2008 рік), "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" (2010 рік) та "7 чудес Києва" (2013 рік). За результатами яких відзняли 40 фільмів про міста-переможці, коштом фонду "Рідна країна".

Джерело:zaxid.net

Дивись ще:

Дізнайся: на якому місці Львів по комфортності проживання 

Визначились 10 найкращих міст для життя: дізнайся, на якому місці Львів

Львів стане "великим": що це означає

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах