З речами на вихід: російський культурний центр у Львові виселяють

фото з сайту Гал-інфо

фото з сайту Гал-інфо

Події
09 листопада 2016 16:35

Управління майном спільної власності Львівської облради вимагає, щоб Російський культурний центр до 14 листопада покинув приміщення на вул. Короленка, 1а. Якщо ці приміщення не звільнять добровільно, то облрада подасть до суду позов про примусове виселення, повідомляє IA ZIK, про це йшлося 9 листопада під час круглого столу щодо оренди приміщень на вул. Короленка, 1а.

Листи про добровільне виселення ЛОР надіслала львівській міській організації "Російського товариства ім. Пушкіна", Російському товариству ім. Пушкіна, Земляцтву ленінградців у Львові "Пітер-клуб", Львівській єпархії Української православної церкви святого великомученика Григорія Побідоносця та редакції газети "Русский вестник".

За словами заступника голови обласної ради Володимира Гірняка, якщо ці організації відмовляться добровільно покинути приміщення, тоді ЛОР подасть позов до суду. Водночас, поки триватиме розгляд цього питання у суді, облрада планує оголосити серед громадських організацій волонтерів та учасників АТО конкурс щодо оренди цих приміщень.

Зазначимо, що рішення виселити  Російський культурний центр із комунальних приміщень облради депутати ЛОР прийняли під час сесії 25 жовтня. Тоді ж депутати визначили, що приміщення на вул. Короленка, 1а повернуть у власність комунальної установи "Нерухомість і майно", відремонтують і після цього здадуть в оренду організаціям, які здійснюють діяльність, пов'язану з АТО.

Зазначимо, приміщення на вул. Короленка, 1а із жовтня 1990 року на пільгових умовах орендує громадська організація Товариство друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна. На офіційній сторінці РКЦ вказано, що у 1999 році тодішній мер Львова Василь Куйбіда встановив символічну орендну плату 5 грн в місяць. Загальна площа орендованих приміщень – 380 м2.

Після того, як можливість виселення Російського культурного центру обговорили на засіданні депутатської комісії комунального майна, представники російської спільноти у Львові звернулися  до президента Петра Порошенка по захист від "сваволі депутатів і чиновників Львівщини".

Дивись ще:

Дізнайся: яке місто на Львівщині стало переможцем конкурсу "7 чудес України"

Золоті гори: за Новий рік та Різдво в Карпатах доведеться переплатити

Не пропустіть: топ 10 безкоштовних заходів фестивалю "Ніч у Львові"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах