Лежаки та дворівневий паркінг: як студенти задумали оновити площу перед університетом Франка

Новина - Події - Лежаки та дворівневий паркінг: як студенти задумали оновити площу перед університетом Франка

Новина - Події - Лежаки та дворівневий паркінг: як студенти задумали оновити площу перед університетом Франка

Події
18 листопада 2016 17:14

Студенти ЛНУ імені Івана Франка вимагають перетворити площу навпроти головного корпусу університету сучасний громадський простір, де буде велика зелена зона та впорядковано рух громадського транспорту й автомобілів.

Свої вимоги студентський уряд університету висловив у відкритому листі до міської влади на ім’я мера Андрія Садового. Як розповів Tvoemisto.tv студент-правник та один з ініціаторів звернення Ігор Мурин, в університеті вже провели громадські слухання із цього питання.

Студенти висловили незадоволення сучасним станом площі перед головним корпусом університету і запропонували її озеленити, влаштувати сучасне покриття, встановити лежаки та лавочки. Також студенти підняли питання паркування автомобілів біля університету.

"Інфраструктура нашої площі, через яку ми проходимо кожного дня, сьогодні перетворена у велику зупинку громадського транспорту, а також зону для паркування. У багатьох країнах Європи біля університетів знаходяться паркінги, де студенти, викладачі, громадяни можуть залишати свої автомобілі",  – йдеться у зверненні студентів.

Як розповів Ігор Мурин, за результатами відкритих слухань разом із представниками міськради ініціатори ревіталізації площі вирішили, що наступним кроком буде напрацювання практичних ідеї та представлення їх для влади: "Аби у бюджеті на наступний рік передбачили кошти на ремонт площі, потрібно діяти швидко. Тому на початку наступного тижня маємо намір презентувати свої ідеї для влади".

Як додав студент, спочатку вони розглядали можливість облаштування простору у рамках громадського бюджету, але після попередньої оцінки робіт зрозуміли, що їх проект перевищить фінансові межі.

Додамо, на площі біля Львівського університету імені Івана Франка розглядають також можливість будівництва дворівневого паркінгу на 400 місць. Про це повідомила начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак. 

Дивись ще: 

Не минуло й дня: новий трамвай, що курсує на Сихів, потрапив у ДТП

Фотофакт: як у Львові День студента святкували

Львів'янину на замітку: скільки відпочиватимемо на Новий рік та Різдво

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах