Дізнайся: на скільки у Львові хочуть підняти ціни на послуги таксі

Новина - Події - Дізнайся: на скільки у Львові хочуть підняти ціни на послуги таксі

Новина - Події - Дізнайся: на скільки у Львові хочуть підняти ціни на послуги таксі

Події
28 листопада 2016 13:10

У Львові пропонують підняти вартість проїзду в таксі, мотивуючи це тим, що зараз усі компанії демпінгують, а якість потребує покращення.

На цьому  наголосив керівник із розвитку служби таксі Lviv Hotel Taxi Сергій Партика. За його словами, підвищити вартість таксі у Львові треба до десяти гривень за кілометр. 

Як уточнив Сергій Партика у коментарі Tvoemisto.tv, оплата за проїзд складається з посадки або "мінімалки" (25-40 грн), а також вартості кілометра помноженої на кількість кілометрів.

"Тобто сьогодні коштує так: 25 грн посадка + 6 км по 5,50 грн/км = 58-60 грн. У випадку підняття вартості одного кілометра ситуація виглядатиме інакше: 25 грн посадка + 6 км по 10 грн = 85 грн", – пояснив Сергій Партика. 

"Дев’ять-десять гривень за кілометр – це оптимальний тариф, – зазначив він під час дискусії. – У середньому львів’яни замовляють таксі на відстань 5-6 км. Ціна приблизно 50 грн буде об’єктивною за швидкий та комфортний проїзд у чистій машині з ввічливим водієм".

Таке підвищення є виправданим, оскільки з однієї поїздки, вартість якої приблизно 40 грн, таксист отримує прибутку приблизно 12 грн – решта йде на оплату бензину та амортизацію.

"Щодо легальних приватних перевізників, то вони, окрім витрат на бензин, витрачають ще приблизно 800 грн (700 грн – податки і 100 грн – за стоянку транспорту), тоді як незаконні львівські таксі отримують "чистий прибуток", – каже Андрій Корчинський, експерт таксоринку, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України (м. Львів).

За його словами, нелегальні таксисти, так звані "підвезуни", податків не платять, лише 10% компанії, яка дає замовлення. Також учасники дискусії зазначили, що в середньому за місяць таксист може заробити від 2 до 6 тисяч гривень, не враховуючи затрат.

Дивись ще: 

Погрались з вогнем: у львівському клубі знайшли причину та винного у пожежі

Переходила по зебрі: у Львівській області легковик збив насмерть 27-річну дівчину

Вогняні коктейлі та палаюча стеля: з'явилося відео початку пожару у клубі MI100

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах