Будь здоровий: львівські медики розповіли, коли оптимально щеплюватися від грипу

Новина - Події - Будь здоровий: львівські медики розповіли, коли оптимально щеплюватися від грипу

Новина - Події - Будь здоровий: львівські медики розповіли, коли оптимально щеплюватися від грипу

Події
01 грудня 2016 17:33

На Львівщині наразі не спостерігається період підвищення захворюваності на ГРВІ та грип, проте запасатись вітамінами та робити щеплення потрібно зараз. Про це сказала в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак, передає Львівський портал.

"Як і кожного року в цей період ми очікуємо зростання захворюваності. Поки що на Львівщині ми не маємо перевищення порогу. В нас реєструються поодинокі випадки захворюваностей на грип, але про епідемію мова не йде", – запевнила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Не зважаючи на це, жителям Львівської області рекомендують проводити профілактичні засоби.

"Традиційно рекомендуємо мешканцям індивідуальні засоби захисту: чисті руки і здоровий спосіб життя. Також не варто забувати про вакцинацію. Ми рекомендуємо мешканцям вакцинуватись, особливо тим людям які часто і багато контактують з людьми. Є чутки, що вакцини можуть зашкодити, якщо їх робити у період підвищення захворюваності. Це абсолютно не відповідає дійсності. Тому зараз можна спокійно вакцинуватись. Особливо рекомендуємо робити щеплення від грипу особам похилого віку, людям з хронічними захворюваннями (цукровий діабет, серцево-судинні патології, онкохворі), вагітним жінкам. Це дійсно попереджує захворюваність та, що головне, попереджує ускладнення", – сказала Ірина Микичак

Дивись ще: 

Це Львів, крихітко: у Львові в годину-пік 17-річна дівчина випала з автобусу на дорогу

Львів'янину на замітку: за тепло будемо платити по-новому

Вщент: біля Львова в ДТП розтрощило автівку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах