Відеофакт: в центрі Львова оновили усі смітники

Новина - Події - Відеофакт: в центрі Львова оновили усі смітники

Новина - Події - Відеофакт: в центрі Львова оновили усі смітники

Події
06 грудня 2016 13:48

У Галицькому районі вже замінили сміттєві баки на всіх 65 майданчиках. Замість звиклих контейнерів тепер стоять закриті ємності. Вони вміщають утричі більше відходів. Та схоже львів’яни до них ще не звикли. На вулиці Грушевського сміття залишили біля баків.

"Має прийти двірничка і кинути. Воно зранку лежить. Це так не може бути, бо і щурі розведуться", – бідкається пані Світлана, яка викидає сміття.

А це вже майданчик на Князя Романа. Пані Люба наводить тут лад. Розповідає контейнери гарні, але не дуже практичні.

"Люди кидають тут, а хто там відкриє. Тут можна стати і ногою посковзнути, яка там стара людина чи молода піде натискати", – говорить прибиральниця Люба.

На майданчиках встановили три типи контейнерів: для змішаних відходів, скла та вторсировини – це папір, пластик та метал. Цього простого правила здебільшого дотримують львів’яни, які звикли сортувати вдома.

"В мене диференціоване сміття, тому я все в одну корзину викинула. В мене там не було пластику", – каже львів’янка Віра.

Хоч баки великі, пакети зі сміттям у кінець контейнера люди не закидають. Тому прибиральниця ходить і поправляє.

"А там позаду пусто, а спереді багато зібралось, це треба запхати аж туди назад. Я контейнери відкрила, бо кидаю туди, потім закрию", – пояснює прибиральниця.

Раніше Галицький район обслуговували три перевізники сміття. Та угода з ними діяла до 1 грудня. У жовтні виконком запровадив пілотний проект поступового переходу до закритих контейнерів . У конкурсі переміг новий перевізник "Грінера. Україна". Галицький район обрали тому що тут збирають найменше сміття.

"Це порівняно невеликий обсяг сміття. Тобто це приблизно 10 % від загального міського об’єму сміття. І тому тут виходить менше майданчиків – швидше можна впровадити, перевірити цей експеримент як він буде працювти", – каже член депутатської комісії з питань інженерного господарства Роман Іванців.

Триватиме такий експеримент до березня. Тоді місто вирішить чи впроваджувати закриті контейнери у цілому місті.

Джерело: Захід. 

Дивись ще: 

Різдво наближається: стала відома детальна програма заходів на зимові свята у Львові

Мороз тікає: якою буде погода у Львові на цьому тижні

Марш героїв та військової техніки: центром Львова пройшов парад

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах