Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

Новина - Події - Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

Новина - Події - Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

Події
22 грудня 2016 10:05

Індивідуальні теплові пункти, реконструкція існуючих та будівництво нових котелень, ремонти тепло-, водо- та каналізаційних мереж, модернізація очисних споруд – короткі підсумки реалізованого у сфері енергетики в цьому році у Львові приводить ЛМР.


Індивідуальні теплові пункти


ЛМКП "Львівтеплоенерго" оголосило тендер на встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) за кошти ЄБРР. У 2017 році планується розпочати виконання робіт зі встановлення у Сихівському житловому масиві 409 ІТП.

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році фото


Ремонти об’єктів та мереж


Щоб покращити якість надання послуг та скоротити споживання енергоносіїв, реконструйовано підвальну котельню на вул. К.Левицького, 67; ліквідовано 1 котельню на вул. Хлібній, 1 шляхом зміни схеми споживачів та переобладнання котельні під ЦТП. Тривають роботи з ліквідації 2-ох підвальних котелень на вул. Коновальця, 99 і 103 шляхом будівництва нової модульної котельні на вул. Коновальця, 103а. Замінили 6,2 км. теплових мереж. В роботі ще 1,5 км. теплових мереж. У житлових будинках встановлено 55 вузлів обліку теплової енергії. Прокладено 1,8 км нових каналізаційних трубопроводів, що дало змогу підключитися до каналізації мешканцям вул. Зборівська, Січнева, Горівська, Дріжджова, Милорадовича, Бахматюка, Поморянська, Миргородська, замінено 13,5 км аварійних ділянок водопроводів, 2 км аварійних ділянок каналізаційних колекторів.

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році фото 1


Модернізація очисних споруд


Підписані угоди з ЄБРР, Північною екологічною фінансовою корпорацією і Східноєвропейським партнерством у сфері енергоефективності та екології (E5P) про виділення Львову коштів у сумі 27,5 млн. євро на реконструкцію очисних споруд та будівництво станції переробки мулу для очищення і утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові. Завдяки реалізації проекту вироблятиметься "зелена" електроенергія, зменшиться забруднення річки Полтви та вирішиться проблема неприємного запаху від мулових полів поблизу очисних споруд міста Львова.

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році фото 2


Дбаємо про екологію


У місті збір відпрацьованих люмінесцентних ламп та батарейок здійснюють два пересувні приймальні пункти (еко-буси). Від мешканців міста зібрали близько 2,5 тонн відпрацьованих елементів живлення (батарейок), з 2014 року – понад 6 тонн. Зібрано та утилізовано 8446 відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять ртуть. Від юридичних осіб із 20 жовтня (після отримання ліцензії лінією з переробки ртутних ламп) до кінця листопада зібрали та утилізували 1237 ламп.

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році фото 3


Перший завод з переробки ртутних ламп


Ще в жовтні 2015 року на базі міської ТЕЦ-2 запустили лінію з переробки ртутних енергоощадних ламп. Установка – унікальна, і є єдиною такою на території України, відтак – готова приймати лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону. За годину вона переробляє 200 кг відпрацьованих електронних відходів. Цього року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП "Боднарівка" ЛКП "Зелений Львів" ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами.

Дивись ще: 

Бирки та штріхкоди: де та за скільки купити легальну ялинку у Львові

Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах