Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями

Новина - Події - Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями

Новина - Події - Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями

Події
22 грудня 2016 17:06

У Львівській класичній гімназії презентували нове лабораторне обладнання для уроків та мультиборди, які зацікавлять учнів вивчати природничо-математичні дисципліни. Міський голова пообіцяв, що у наступному році кожна школа Львова матиме таке обладнання.

Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями фото

Львівська класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка стала однією з 22-х шкіл, для яких придбали мультитач-панелі із вмонтованим комп’ютером. Упроваджувати такі сучасні методи у навчальному процесі  розпочали з кабінетів фізики, які востаннє оновлювалися більш ніж 20 років тому.

Як розповіла вчителька фізики Наталія Сарканич, діти не мають великого бажання вивчати точні науки, самостійно робити лабораторні та проводити дослідження. Мультиборди значно підвищать інтерес та заохотять школярів виконувати завдання. Програма в них ділиться за шкільними предметами (фізика, хімія та математика) та на відповідні до тем розділи. Також дошка має вмонтовану камеру, яка знімає дії вчителя, аби діти могли краще побачити та відтворити вправи.

Окрім цього, ІТ-компанія Nravo розробила спеціальний конструктор та програмне забезпечення для вивчення теми "Електрика" у міських школах.

Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями фото 1

"Ми поставили перед собою завдання – розробити конструктор, який буде повністю покривати розділ електрики, а це – чверть навчальної програми. Набір має бути цікавим, сучасним, автономним, легким у використанні та зберіганні, повинен поєднувати класичні підходи з інноваційними методиками. Усі матеріали та програмне забезпечення для комп’ютерів та мультибордів – українською мовою", – зазначив розробник, директор компанії Nravo Андрій Табачин.

Сьогодні виготовлено декілька взірців такого конструктора, які активно тестують у школах Львова. До речі, вчителям треба попередньо пройти курс та навчитися користуватися мультибордами. Їх організовують безпосередньо у школах, а для закріплення знань у мережі Інтернет доступні спеціальні відеоуроки. Поки школярі перебувають на карантині, вчителі вчаться працювати на дошках.

Відеофакт: школи Львова обладнали першими в Україні мультитач-панелями фото 2

Андрій Садовий, міський голова Львова під час презентації зазначив: "Мультиборди не зовсім планували в 2015-му році на 2016-й рік. Але, поспілкувавшись із ІТ Кластером, прослідкувавши новації у навчанні інших країн, вирішили спробувати". Також він пообіцяв, що у наступному році кожна школа міста Львова буде мати таке обладнання.

Джерело: tvoemisto.tv.

Дивись ще: 

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

У Львові з вікна військового госпіталю викинулася молода жінка

Дізнайся чому: частину вулиці Франка закриють для приватних автомобілів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах