Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році

Новина - Події - Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році

Новина - Події - Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році

Події
26 грудня 2016 13:32

Електронний квиток, новий громадський транспорт, велосипедні доріжки, нічні маршрути, електрокари та електрозаправки – короткі підсумки реалізованого у транспортній сфері в цьому році у Львові наводить ЛМР.


Е-квиток


Місто отримає від ЄБРР 10 млн євро на впровадження електронного квитка – відповідну угоду підписали у Львові у листопаді. Кредит для ЛКП "Львівавтодор" буде використаний на закупівлю, встановлення та експлуатацію необхідного апаратного та програмного забезпечення, а також електронних карток. Львів стане одним із перших українських міст із автоматизованою системою оплати проїзду у громадському транспорті.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото


Для львів’ян – комфортний транспорт


Місто оновлює рухомий склад електро- та автотранспорту – на міські маршрути вийшов транспорт, виготовлений за європейськими стандартами на львівському підприємстві. Придбано 7 нових сучасних трамваїв, які курсують на лінії на Сихів, та 5 тролейбусів. Також придбано 20 нових низькопідлогових автобусів Ataman. На міський маршрут №3А виїхало 10 нових великих автобусів "Електрон". Місто очікує отримати від цього виробника ще 20 нових автобусів до кінця року.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 1


Велодоріжки


До кінця року заплановано збудувати 30 км велошляхів. Найбільші об’єкти – на вул. Городоцькій (від вул. Чернівецької до вул. Ряшівської) та від вул. Варшавської до смт. Брюховичі. Виготовляється робочий проект на будівництво велодоріжки на вул. Княгині Ольги – Академіка А. Сахарова. До кінця року довжина львівської веломережі повинна наблизитися до 100 км. До 2020 року - 268км.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 2


Нічні маршрути


Впроваджені минулого року, нічні автобуси користуються неабиякою популярністю серед львів’ян та гостей міста. Так, 7 маршрутів, які з’єднують центральну частину міста та залізничний вокзал зі спальними районами, за 16 місяців перевезли майже 98 тис. пасажирів.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 3


Нові автостанції


Відкрили нову автостанцію "Західна", куди перенесено кінцеві зупинки автобусів Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського, Турківського напрямків.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 4


Електромобілі і електрозаправки


Львів виступає за розвиток і популяризацію електромобільного транспорту. Уже двічі місто приймало електромобільний марафон. Близько 100 львів’ян є власниками електромобілів. Функціонує понад 25 безкоштовних зарядних станцій для електрокарів – готелі, ресторани та банки встановлюють їх за свій кошт, аби привабити клієнтів.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 5


Старт світового електромобільного марафону


Електромобільний Марафон "Львів – Монте-Карло-2016" проходив вже вп’яте під патронатом Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст. Кожного року змінюється місце старту, але фінішують електромобілі традиційно в Монте-Карло. В цьому році місцем старту Марафону було обрано Львів.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 6


Капітальні ремонти тролейбусів та трамваїв


Крім купівлі нового транспорту, у Львові відновлюють старий електротранспорт, який вже вичерпав свій ресурс та тривалий час не функціонував. В цьому році капітально відремонтовано 2 трамвайні та 2 тролейбусні вагони. В процесі капітального ремонту ще 4 вагони електротранспорту. За рахунок капітально-відновлювального ремонту їх термін експлуатації планується продовжити ще на 10 років.

Капремонт трамваїв, е-квиток, нові автостанції: що змінилося у транспорті Львова в 2016 році фото 7

Дивись ще:

Очисні споруди та каналізація: що змінилося у Львові в 2016 році

Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

13 громадських просторів та новий фонтан: як упорядковували Львів у 2016 році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах