Обережно: львів’ян попередили про лавини в Карпатах

Новина - Події - Обережно: львів’ян попередили про лавини в Карпатах

Новина - Події - Обережно: львів’ян попередили про лавини в Карпатах

Події
29 грудня 2016 09:56

Через ймовірність сходження лавин у Карпатах в межах Львівської області туристів закликають утриматися від походів у гори до покращення синоптичної ситуації та дослухатися до порад рятувальників. 

Як інформує Львівський регіональний центр з гідрометеорології, упродовж 29-30 грудня через значне накопичення снiгу у горах на Львiвщині очiкується третій (значний) рiвень лавинної небезпеки.

Помітивши лавину, туристи повинні скинути рюкзаки, розпустити кінці лавинних шнурів і спробувати втекти убік. А якщо це не вдалося, спробувати утриматися на її поверхні.

ДСНС у Львівській області зазначає, що перша допомога засипаним лавиною полягає в тому, щоб витягнути постраждалих зі снігу, зробити їм штучне дихання і після здійснення домедичних заходів і накладення шин на ушкоджені місця транспортувати до лікарні.

До слова, 27 грудня у Славському рятувальники допомогли двом туристам, які травмувалися під час катання на лижній трасі Тростян та Високий Верх ТК "Захар Беркут".

Одна із травмованих жінок отримала ушкодження носа, рятувальники за допомогою снігохода спустили жінку із гори та передали медикам. Інша травмована 44-річна мешканка Ізраїлю травмувала ногу. Рятувальники за допомогою ак’ї спустили жінку із схилу і передали медикам.

Дивись ще: 

Перевірено на собі: як дізнатися, коли прибуде транспорт через смс та QR-код

Трамвай на Сихів та Місця щасливих людей: як оновлювали інфраструктуру Львова у 2016 році

Оце так мотивація: фітнес-тренер із Західної України підкорила інтернет спокусливими формами

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах