Вперше в Україні: у Львові запустили міський Портал відкритих даних

Новина - Події - Вперше в Україні: у Львові запустили міський Портал відкритих даних

Новина - Події - Вперше в Україні: у Львові запустили міський Портал відкритих даних

Події
20 сiчня 2017 15:29

Львівська міська рада першою в Україні презентує Портал відкритих даних. Це он-лайн платформа, що містить інформацію від різних структурних підрозділів мерії, а також інших установ, що працюють на території міста, інформують у ЛМР.

Інформацію на сайті публікують у форматі прикріплених файлів, які можна попередньо переглянути (лише структуровані дані в певних форматах), завантажити або ж використати без завантаження в уже готових продуктах (аплікаціях, на інших порталах тощо).

Очікується, що основною цільовою аудиторією порталу будуть громадські активісти, журналісти, розробники програмного забезпечення і розумних сервісів, а також усі зацікавлені у діяльності органів місцевого самоврядування.

Портал доступний за посиланням: opendata.city-adm.lviv.ua. Зараз тут розміщено 47 різних наборів даних. Однак інформацію постійно доповнюватимуть та оновлюватимуть.

"Мені приємно, що ми робимо це перші в Україні, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. – Хоча я знаю, що незабаром такий же продукт презентують і на національному рівні. Є попередні обрахунки, за якими робота цієї системи в максимальному обсязі дасть змогу суттєво збільшити ВВП. Відкритість та прозорість дають нам нові поштовхи, імпульси та можливості. Дякую команді, яка активно працює в цьому напрямку. Для Львова це надважливо"

"Відкриті дані сприяють розвитку демократії та економіки, а також унеможливлюють корупцію, – підкреслив директор ЛКП "Міський центр інформаційний технологій" та радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський. – За допомогою цього порталу ви отримуєте дані, на основі яких можете будувати будь-які звіти та порівняння. Такий підхід унеможливлює маніпуляції різними цифрами. Ми показуємо абсолютно живу систему, яка вже працює".

Дивись ще: 

Водохреща: як львів'яни в ополонку пірнали

Невигідно: львівська залізниця скасувала один з потягів

Віза не потрібна: сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах