Щоб запобігти епідемії: Садовий просить Польщу забрати львівське сміття

Новина - Події - Щоб запобігти епідемії: Садовий просить Польщу забрати львівське сміття

Новина - Події - Щоб запобігти епідемії: Садовий просить Польщу забрати львівське сміття

Події
24 сiчня 2017 13:56

Мер Львова Андрій Садовий написав звернення до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати сміття з українського міста, тому що його ніде складати.

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, своє прохання Садовий пояснює тим, що змушений шукати допомоги в Польщі, "щоб не допустити екологічної катастрофи в Східноєвропейському регіоні".

Він також написав, що причиною проблем стала пожежа на звалищі в Великих Грибовичах. І тепер його не можна використовувати. До цього часу сміття зі Львова забирали інші українські міста, але тепер виникли з цим проблеми.

"Мають місце випадки затримки вивезення сміття з міста. Все більше комунальних звалищ інших міст України відмовляються приймати сміття зі Львова. Ситуація дуже напружена, тому що накопичення великої кількості відходів в місті може викликати епідемію інфекційних хвороб, а також може призвести до зараження стічних вод" , - написав Садовий.

В цей же час, Люблін не може сам прийняти це рішення. Міській владі потрібно проконсультуватися з Головним інспекторатом охорони навколишнього середовища. "Лист було переадресовано до відділу охорони навколишнього середовища, який займається аналізом ситуації. Місто Люблін не може самостійно робити жодних кроків у цій справі. На такі дії повинен дати згоду Головний інспектор охорони навколишнього середовища (GIOS), який повинен визначити можливості та наслідки можливого прийняття відходів, а також визначити кількість і місце, куди можна було б відходи привезти і утилізувати. Місто звернувся з цією проблемою до GIOS, оскільки не має компетенції прийняття таких рішень ", - повідомила прес-секретар влади міста Люблін Ольга Мазурек-Подлешная.

Але GIOS теж не може дозволити вивозити сміття зі Львова до Польщі. Йому потрібні звернення з Києва. І якщо польський орган захисту навколишнього середовища і Міністерство екології та природних ресурсів України разом домовляться, тільки тоді може початися вивезення відходів зі Львова до Польщі. На сьогодні ніяких офіційних запитів від українського міністерства Польща не отримувала.

Нещодавно Садовий погрожував, що "сміттєва блокада" Львова може отримати міжнародні наслідки. Мер міста говорив, що ситуація може перерости в екологічну катастрофу.

Джерело: ЗН.

Дивись ще: 

Wizz Air повертається: скільки коштуватиме злітати зі Львова до Вроцлава на травневі свята

Водію на замітку: які дороги Львівщини ремонтуватимуть цьогоріч

Обережно: у Львові собаки гинуть через отруту, розкидану на вулицях

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах