На Львівщині школяр пробив серце арматурою

фото: ВК Пресс

фото: ВК Пресс

Події
13 лютого 2017 16:46

15-річного Дмитра Закалу без свідомості знайшов кочегар котельної і викликав "швидку".

Навіщо Діма вирішив стрибати через паркан - невідомо. Можливо, цікавився модним серед молоді захопленням "паркур", що передбачає подолання таких перешкод, як паркани й поруччя сходів на раз-два. Але досвіду в таких вправах йому не вистачило, і місце вибрав дуже небезпечне - паркан школи стирчить з гострою арматурою зверху. Підліткова безтурботність ледь не призвела до трагедії - Діма грудьми упав на паркан, пробивши серце арматурою.

- Якимось чином Діма зміг знятися з піки, пройшов ще два метри, і впав без свідомості, - розповіли "КП" в Україні "в школі села Межиріччя Сокальського району -. Його знайшов оператор котельні та викликав" швидку ".

Медики приїхали швидко і відвезли хлопчика в лікарню до найближчого міста Червоноград, що за вісім кілометрів від села. Паралельно в клініку виїхав дитячий хірург Юрій Крук - його викликали з дому. Він разом з колегою, хірургом Сергієм Залозним, відразу взяв хлопчика на операцію - дорога була кожна хвилина.

- Якщо вчасно не надати допомоги при рані серця, шансів вижити немає - настає тампонада серця, це патологічний стан, - зазначає дитячий хірург Червоноградської центральної міськлікарні Юрій Крук. - Кров прибуває в серцеву сумку, після чого серце стискається - і більше не може працювати, настає смерть Ще пара хвилин -. і хлопця б уже не було в живих Я вперше стикаюся з подібним випадком Але і хлопцеві пощастило, що довезли живим -... це важка рана Ми тільки встигли повідомити про це в обласну лікарню до Львова і почали оперувати.

Через дві години хірурги зняли рукавички - операція була завершена, рану на серці в буквальному сенсі зашили. На той час в лікарню вже приїхали батьки хлопчика - операцію починали без узгодження з ними, щоб не втрачати час. Ще через два дні, коли стан стабілізувався, Діму на реанімобілі перевезли в Львівську обласну клінічну лікарню. У Червонограді немає кардіохірургії, звичайна районна лікарня з таким же абсолютно звичайним хірургічним обладнанням.

Також Діма при падінні на арматуру паркану отримав травму живота. Хірургам довелося робити два розрізи - грудної клітки і живота. Як зауважив "завідувач дитячим кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Микола Коник, ніяких неприємних наслідків після травми у хлопчика не буде. - Медики спрацювали грамотно Вже незабаром Діма буде вдома.

Дивись ще:

У Львові обікрали Сашка Положинського

Посварився з дружиною: у Львові чоловік кинув гранату у подвір’я багатоповерхівки

Будь пильним: поліція оприлюднила перелік пабліків, які схиляють дітей до самогубства

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах