Де саме: у Львові відкриють унікальну дитячу галерею

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Події
13 лютого 2017 17:48

Вже цього тижня у Галицькому районі, на вул. Ф. Ліста, 2 відкриється унікальна дитяча галерея "Акварелія". Саме тут юні таланти матимуть змогу не лише займатися образотворчим мистецтвом, але й демонструвати свої роботи на виставках.Особливість галереї в тому, що талановиті діти, які відвідуватимуть заняття, перше - матимуть можливість виставляти свої власні роботи; друге – у галереї відбуватимуться тематичні виставки вихованців дитячих клубів за результатами різноманітних конкурсів. У галереї "Акварелія" заплановано три напрямки роботи: студія арт-дизайну, майстерня аксесуарів, мистецька майстерня для дошкільнят 5-6 років.

 

Напередодні відкриття галерею відвідав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Приємно, що ще один дитячий клуб у Львові отримав нове життя. Тут буде можливість для дітей не лише займатися образотворчим мистецтвом, але тут же, у цьому приміщенні, робити виставки своїх картин. Це дуже важливо! Бо коли дитина має талан, варто щоб і інші про це дізналися і побачили.

У приміщенні зроблений прекрасний ремонт. Однак ще будемо мати деякі доопрацювання. Реформуємо адміністративну частину, щоб було більше простору для діток і більша кількість дітей могла приходити сюди займатися", – розповів під час відвідання дитячої галереї мер Львова Андрій Садовий. 

За словами Ліни Полихатої, в.о. начальника управління молоді і спорту ЛМР, перший напрямок роботи галереї - зробити відкриту безкоштовну дитячу студію, де талановиті дітки з усього міста зможуть виставляти свої роботи. Два інші напрямки безпосередньо пов’язані із самими майстернями: до обіду – майстерня для дошкільнят п’яти-шести років Тут педагоги знайомитимуть діток із творчими стилями. Після обіду працюватимуть гуртки школа живопису і арт-студія "Аксесуар" для школярів.

Студію зможуть відвідувати дітки з усіх районів міста. В рамках галереї організовуватимуть різноманітні конкурси, за результатами яких у приміщенні відбуватимуться виставки. Із творчими дітками у студії працюватимуть два педагоги. Попередньо планують залучати до творчих майстерень до вісімдесяти дітей в день.

"Ремонтні роботи тут розпочалися вкінці минулого року. Складність у проведені робіт полягала в тому, що дане приміщення є об’єктом історичного середовища. Тому потрібно було багато часу на погодження проекту з київськими організаціями, які мають четверту категорію складності реконструкції таких об’єктів. Під час ремонту за кошти міського бюджету здійснено реконструкція стін, дизайн приміщення, вентиляційну систему, якої не було, галерейну систему освітлення, яскраве умеблювання", – розповіла Ліна Полихата.

Довідка

Ремонтні роботи у майбутній галереї розпочалися у 2016 р – початок 2017 р. Тут зроблено реконструкцію на суму 396 тис. грн. За кошти міського бюджету закуплено підвісну систему освітлення на суму 96 тис. грн. А також виділено на умеблювання 48 тис. грн. На даний час проводяться роботи зі встановлення меблів. Також встановлена професійна галерейна система освітлення, яка дає можливість якнайкраще висвітлити дитячі роботи. Площа приміщення – 58 кв. м.

Загалом на ремонти дитячих клубів у 2017 році виділено 3 млн. 230 тис. грн. На реконструкцію дитячих клубів у районах історичного середовища виділено 1 млн. грн.

Нагадаємо, на капітальний ремонт дитячий клубів у 2016 році  було виділено 3 млн. 180 тис. грн. Придбано товарів довготривалого користування на суму 496 тис. грн.

Також у 2016 році відкрито 3 нових дитячих клуби – "Барви" на вул. Сихівській, 14;  "Дорога" на вул. Кульпарківській, 160 та "Форпост" на вул. Китайській, 4 та відремонтовано клуб " Відвага" на вул. Тютюнників, 49; встановлено вікна у клубі " Жар-птиця" на вул. Золотій, 22 а.

На сьогодні у Львові діє 35 дитячих клубів, в яких займаються 3,5-4 тис. дітей. Заняття у клубах безкоштовне.

Дивись ще:

Кіднеппінг: на Львівщині невідомі на машині намагалися вкрасти дитину

На Львівщині школяр пробив серце арматурою

ДТП: на Львівщині мікроавтобус збив жінку з двома дітьми

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах