Смертельна "гра" в соцмережах: львівська школярка ледве не перерізала собі вени

фото з сайту Експрес

фото з сайту Експрес

Події
17 лютого 2017 15:06

У Львові зафіксований перший випадок спроби суїциду дитини, яка виконувала завдання суїцидальної спільноти в однієї із соціальних мереж,  повідомили у прес-службі ЛМР.

Читайте також: Море китов и Тихий дом: как группы смерти убивают в Украине подростков

Батьків та підлітків закликають бути особливо пильними, зважаючи на небезпечні "ігри", які ширяться соціальними мережами із Росії.

"У соцмережах поширюється небезпечна гра серед підлітків, яка доводить дітей до самогубств та каліцтв. В Україну ця смертельна гра прийшла з Росії. У Львові вже є перший випадок госпіталізації школярки, яка порізала собі вени, виконуючи завдання гри", – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Міський голова Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні розповів про дівчинку, яка порізала собі вени виконуючи завдання гри у соцмережі.

Натомість у поліції поки таку інформацію не підтверджують, – про це журналістам Дивись.info заявила прес-секретар ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Сьогодні, 17 лютого, Андрій Садовий у своєму традиційному відеозверненні застеріг батьків, про небезпечну гру в соцмережах серед підлітків, яка доводить дітей до самогубств.

"У Львові вже є перший випадок госпіталізації школярки, яка порізала собі вени, виконуючи завдання гри", – сказав Андрій Садовий.

 

 

Натомість у поліції поки таку інформацію не підтверджують.

Як заявила у коментарі речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольска, така інформація не підтвердилася.

"Жодних звернень до поліції з цього приводу не було. Принаймні всі відділи поліції міста це заперечують. Якби дитина різала собі вени, такі речі були зафіксовані у лікарні, а лікарі самі б про це повідомили у поліцію, – каже Світлана Добровольська, – Схоже, що міському голові доповіли неточну інформацію, а він хотів як краще і застерегти батьків".

Як повідомила VG Львів головний лікар Львівської станції швидкої допомоги Наталя Поважук:

" Дівчинка не встигла порізати собі вени, бо мама школярки просто вчасно зайшла до її кімнати  і попередила можливе нещастя. Ми повідомили всіх: школу, поліклініку, що з цією дівчинкою треба працювати, - розповіла Наталя Йосипівна.- До нас, в лікарню, дитини не привозили, бо не було потреби. Дівчинка залишилась вдома. Але спроба порізати вени була."

Додамо, що до України докотилися хвилювання з приводу груп в соцмережах, в яких підлітків нібито підштовхують до суїциду. Близько року тому хвиля обурення піднялася в Росії, де самогубства школярів пов’язували з віртуальними спільнотами, в назвах яких фігурують слова "синій кит", "море китів" і "тихий будинок".

Днями про існування груп в Україні заявили і в департаменті кіберполіції Нацполіції. Правоохоронці опублікували  список, до якого увійшли близько 200 акаунтів українців – завсідників подібних спільнот.

Ми склали для вас список ознак, за якими можна зрозуміти, чи входить ваша дитина до подібної групи смерті. Насправді їх, звичайно, набагато більше. Пропонуємо вам прочитати основні:

Підліток увесь час хоче спати, хоча лягає вчасно.

Ви помічаєте, що він був активний в соціальних мережах о 4-6 годині ранку.

Підліток перестає нормально харчуватися. Запевняє, що він "товстий".

Весь час малює метеликів і китів.

З кухні раптом пропадає ніж.

На руках вашої дитини з'являються порізи.

На руках і ногах підлітка з'являються малюнки у вигляді шрамів.

У списку його контактів в Skype з'являються невідомі вам люди з "фашистськими" прізвищами на кшталт "Рейх".

Ваша дитина захоплюється розгадуванням сатанинської символіки.

На особистій сторінці "ВКонтакте" підліток викладає "суїцидальний" контент.

Дивись ще:

Загадкова смерть: в будинку на Львівщині знайшли мертве подружжя

Викинули, як непотріб: дівчинка,чиє тіло знайшли в львівському під'їзді, померла ще у грудні

Евакуювали мешканців: з’явилося відео пожежі на Патона, де постраждали люди

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах