Багряник, слива, каштани: які вулиці Львова озеленять в 2017 році

Новина - Події - Багряник, слива, каштани: які вулиці Львова озеленять в 2017 році

Новина - Події - Багряник, слива, каштани: які вулиці Львова озеленять в 2017 році

Події
20 лютого 2017 12:12

На озеленення міста у 2017 рік бюджетом розвитку виділено 3,4 млн грн. За ці гроші заплановано висадити 2272 дерева, 664 кущі та 340 погонних метрів кущів для відновлення живої огорожі. Місто прикрасять навіть екзотичні дерева – багряник японський, каштан Бріотті, слива Піссарда, сосна чорна, тсуга канадська. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У кожному районі міста з’явиться від 150 до 450 нових дерев. Найбільше рослин висадять у Сихівському районі. Тут облагородять роздільну смугу на вул. Стрийській. Також озеленять вул. Мікльоша та пр. Червоної Калини – від вулиці Антоненка-Давидовича до вул. Сихівської. Також відновлять зелений простір у парках "Личаківський", "Погулянка", "Стрийський", "Парк ім. Івана Франка", "700-річчя м. Львова", "Парк ім. Папи Римського Івана Павла II", "Високий замок", "Левандівський" та "Озеро Левандівське", "Скнилівський" "Парк ім. І. Виговського", "Піскові озера", "Боднарівка", "Горіховий гай", "Знесіння", а також Музеї народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького та центральному парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Озеленення та висадку насаджень проведуть у квітні-травні 2017 року після завершення тендерних процедур.

"Сьогодні Львів розбудовується рекордними темпами, відбувається приріст населення, збільшення кількості автомобілів, а відтак, зростає загазованість повітря, зменшення зелених зон. Маємо дбати, щоб зростала кількість місць, де містяни матимуть можливість активно та цікаво провести свій час із користю для здоров’я. Окрім запланованих бюджетом заходів, маємо цікаві проекти та напрацювання із озеленення міста, до яких сподіваємось цьогоріч залучити громадськість, бізнес та меценатів, щоб спільними зусиллями зробити наше місто кращим", – зазначив Ростислав Дацків, заступник міського голови з економічних питань та містобудування.

Окрім того, У Львові створили штаб із озеленення міста. Він має об’єднати владу, громадські організації, благодійників та небайдужих містян для покращення благоустрою та озеленення міста.

"Всього ми нарахували потребу в 657 деревах та 380 кущах. Це здебільшого такі породи, як граб, клен, липа, акація та фруктові дерева. Також у переліку є екзотичні рослини – магнолія Суланжа, сакура, слива Піссарда, сосна чорна, Тсуга канадська та інші", – розповіла Маріанна Гавришко, провідний спеціаліст управління екології та ландшафтного планування.

Дивись ще: 

Впала з даху церкви: у центрі Львова жінку вбила брила льоду

Експеримент: зупинки транспорту у центрі Львова дозволили обклеїти рекламою

Смертельна "гра" в соцмережах: львівська школярка ледве не перерізала собі вени

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах