Будь обережним: до Львова йде друга хвиля грипу

фото з сайту Амізон

фото з сайту Амізон

Події
20 лютого 2017 17:44

Минулого тижня на Львівщині на грип і ГРВІ захворіло 11253 особи, що на 151 особу більше, ніж у попередньому тижні. Зростання зафіксовано й у Львові. Минуло тижня захворіло 4522 особи, що на 192 особи більше, ніж у попередній.

Медики прогнозують, що захворюваність зростатиме ще пару тижнів. За словами заступника директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олега Когута, можна вважати, що у нас почалася друга хвиля грипу, хоча такою інтенсивною, як перша, вона не буде.

Слід зауважити, що офіційна статистика фіксує дані лише про тих осіб, що звернулися по медичну допомогу. Насправді, хворіє значно більше людей, як мінімум удвічі-тричі більше, але вони лікуються самотужки.

"Наростання захворюваності іде плавно, кожного тижня кількість хворих зростає на 150-200 осіб, – каже Олег Когут. – Нинішня погода сприяє розповсюдженню захворюваності, зростання фіксуватимемо ще у найближчі кілька тижнів, але друга хвиля не буде інтенсивною", повідомляє Львівська газета.

Наразі епідпоріг не перевищено у жодному адміністративному районі, жодна школа в області не закрита.
Аби не допустити швидкого зростання захворюваності, Олег Когут радить й надалі дотримуватися правил профілактики грипу та ГРВІ. Нинішня погода оманлива. Надворі трішки потепліло, світить сонце, тож люди знімають зимовий одяг, взувають легше взуття. А робити це ще не слід. Вранці і ввечері ще доволі холодно, варто лише трохи замерзнути чи промочити ноги і віруси тут як тут.

Дивись ще:

Смертельні ігри: занепокоєні львів'яни звертаються в міліцію щодо захоплень своїх дітей

За крок від біди: трирічна дівчинка проковтнула отруйну таблетку і вижила

Будь в курсі: через аварію один з районів Львова лишився без опалення

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах