Uber вже у Львові: які тарифи

фото з сайту Bloomberg

фото з сайту Bloomberg

Події
23 лютого 2017 12:33

Слідом за Києвом та Одесою, сервіс розпочав роботу у Львові. Тариф від 14 грн.

Убер – це сервіс для пошуку, виклику та оплати послуг приватних водіїв чи таксі, якою користуються мільйони пасажирів по всьому світу.

Влітку 2016 року Uber офіційно стартував в Україні, спочатку у Києві, згодом в Одесі і сьогодні у Львові.

Сервіс уже працює в 75 країнах та понад 500 містах. Діяльність сервісу викликала конфліктні ситуації і протести у багатьох країнах, включаючи Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди, Іспанію.

У деяких країнах компанія Uber отримувала штрафи, в інших заборонялися деякі або всі її послуги. Проблема пов’язана з невідповідністю правил сервісу законодавству в ряді європейських країн (найчастіше, відсутність належних ліцензій на надання послуг перевезення пасажирів), а також із заниженими тарифами.

убер у львові


Детальніше про Uber


Uber – це програма, яку потрібно завантажити на смартфон, зареєсмтруватися та попередньо ввести дані платіжної картки (дебетової або кредитної). Далі процес виклику машини відбувається у кілька натискань на смартфоні: вказується місце подачі та кінцева адреса.

У бізнес-моделі Uber відсутня передача готівки або оплата карткою в терміналі в авто. Гроші автоматично списуються з картки пасажира відразу по завершенні поїздки та надходять на рахунок компанії UBER, яка через деякий час виплачує їх водіям, вирахувавши комісію до 25%.

Інтерфейс програми чимось подібний до уже відомих українцям додатків UKLON та TapTaxi, проте "свою" та інші UBER-машини клієнт може побачити на карті в режимі онлайн, існує система рейтингу водіїв та пасажирів.


Які тарифи Убер для Львова?


Тарифи на uberX у Львові складуть 4 грн за подачу автомобіля та 5 грн за кожний кілометр у дорозі. Мінімальна вартість поїздки складе всього 14 грн. Поїздки можна оплачувати як через безготівковий розрахунок, так і готівкою.


Орієнтовна вартість поїздки


Залізничний вокзал – Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької – 17–22 грн

Стрийський парк – ТЦ “Форум Львів” – 21–27 грн

 

Галицька площа – ТРЦ “Кінг Кросс Леополіс” – 41–54 грн


Які авто будуть їздити у Львові?


На момент запуску в Україні з системою могли працювати водії, автомобілі яких не старші 2008 року випуску та виключно певних моделей. Згодом почали приймати авто не старіші 2001 року випуску.  Нещодавно до списку авто додали Daewoo Ланос.

убер львів знижка


Безпека клієнтів та водіїв


Перед поїздкою:

При замовленні поїздки через додаток Uber система з’єднує користувача з найближчим до нього водієм. Клієнт не може обрати конкретного водія.
Поїздки не є анонімними. Як тільки система приймає запит на поїздку, користувач отримує велику кількість інформації про водія, в тому числі ім’я, фото, номер і марку машини, а також рейтинг.

Крім того, користувач завжди може зв’язатися з водієм безпосередньо через додаток.

Під час поїздки:

Місцезнаходження автомобіля оновлюється в додатку в режимі реального часу. Користувачі знають, де вони знаходяться в кожен момент поїздки.

Користувачі можуть відправити своїм близьким посилання на маршрут своєї поїздки з можливістю спостерігати за пересуванням автомобіля в режимі реального часу, а також з інформацією про очікуваний час прибуття.

Оплата за поїздки здійснюється автоматично – вартість списується з банківської карти, прив’язаною до додатка. Це дозволяє знизити ризик суперечок з приводу вартості поїздки, позбавляє від необхідності носити готівку і виключає можливість несплати поїздки. Безготівкова оплата є суттєвою перевагою для водіїв-партнерів: наявність великих сум готівки робить їх потенційною мішенню для зловмисників.

Технологія GPS дозволяє оцінити ефективність обраного маршруту для кожної поїздки.

Це мотивує водіїв більш відповідально вибирати маршрут і істотно підвищує якість сервісу.

Після поїздки

Система рейтингів. Клієнти і водії ставлять один одному оцінки  після кожної поїздки і можуть залишити відгук з коментарями.

Ефективна служба підтримки. У разі, якщо у клієнтів або водіїв виникають питання щодо деталей поїздки або щодо роботи сервісу в цілому, вони можуть звернутися до служби підтримки, яка завжди готова надати необхідну інформацію.

Uber вже у Львові: які тарифи фото  Uber вже у Львові: які тарифи фото 1


Вимоги до водіїв


Перед початком роботи з системою усі водії повинні надати довідку про несудимість та підтвердження реєстрації як суб’єкт підприємницької діяльності. Водії можуть не реєструватись як СПД, і працювати з посередниками, але комісія системи (UBER+посередник буде вища). Таким чином система спонукає водіїв формалізовуватись та сплачувати єдиний податок.


Види Убер:


У світі існує декілька різновидностей Uber:
– Uber X – автомобілі економ та середньої категорії;
– Uber Black – преміальний сервіс, дозволяє замовляти авто S класу (Mercedes, Audi…) та лімузини;
– Uber Pool – сервіс спільних поїздок,  коли в машині Ви можете їхати не сам, а з попутниками. Це суттєво здешевлює поїздку;
– Uber SUV – сервіс замовлення позашляховиків преміум класу;
– Uber Taxi – сервіс замовлення сертифікованих таксі (з шашечками).

Цікаво, що існує пряма залежність між роботою Uber в містах та скороченням кількості випадків водіння в нетверезому вигляді. За оцінками дослідників з університету Temple University, доступність додатка Uber в різних містах Каліфорнії знизила кількість смертельних випадків, пов’язаних з водінням у нетверезому стані, приблизно на 5%.

За матеріалами lowcost-ua.com

Дивись ще:

Сервіс Uber незабаром почне працювати у Львові

У Львові набирають водіїв Uber, обіцяючи 30 тисяч зарплатні 

Нова система виклику таксі Uber з'явиться у Львові: плюси і мінуси 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах