Вже у Львові: у широкий прокат вийшов фільм про Голодомор "Гіркі жнива"

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
24 лютого 2017 15:15

В український прокат вийшов довгоочікуваний канадський фільм "Гіркі жнива": епічна історія кохання на тлі сталінського Голодомору 1932-1933 років.

Ніколи раніше страшні події Голодомору не були частиною розважального, мейнстримного твору. Зазвичай, Голодомор у культурі зображають, як черговий доказ приниження українців. Новий фільм "Гіркі жнива" ламає цю традицію, демонструючи те, що неможливо викорінити жодним голодом: нестримну жагу українців до життя і свободи.

В головній ролі у фільмі – син оскароносного актора Джеремі Айронса – Макс. Актор виявився небезталанним і чудово вписався у образ інтелігентного українця, який з діда-прадіда має козацьке коріння. Його приваблює малювання і дівчина Наталка (чудово грає британка Саманта Баркс), але ідилії кохання завадить колективізація, апогеєм якої буде геноцид українців.

Сюжет "Гірких жнив" насичений різноманітними, захоплюючими подіями, від традиційних українських обрядів до сцен розстрілів і самогубств. Стрічка тримає увагу глядача від початку до кінця та ні на мить не дає занудьгувати.

Загалом, в авторів фільму вийшов фільм про любов до Батьківщини, яка є набагато більш глибшою і символічнішою, а ніж потяг до іншої людини, їжі чи ідеології.

Ймовріно, що фільм не буде обласканий кінофестивалями і "Оскарами", але точно виконає просвітницьку функцію. Чи не вперше про проблему Голодомору 1932 – 1933 року дізнається глядач у 45-ти країнах світу, в яких фільм виходить у прокат.

Продюсер фільму Ян Ігнатович повідомив, що Росія не зацікавлена у цьому фільмі, тому його прокат там швидше за все не відбудеться. І це підтверджує той факт, що сьогоднішня агресія колись "братнього народу" має страшні історичні передумови.

Як дуже правильно підмітив виконавчий продюсер "Гірких жнив" Денніс Девідсон, західні країни повторюють свої помилки сьогодні, умиротворюючи агресора, як вони це робили під час Голодомору зі Сталіним.

"Гіркі жнива" – це один з найважливіших сучасних фільмів про українців і для українців. Бо він вірить в силу духу незламного воюючого народу, а не оплакує його долю. Побачити фільм можна в українському прокаті.

Дивись ще:

Де і коли: Львовом пройде Хресна хода

Дізнайся: які пам'ятки архітектури реставруватимуть у Львові цьогоріч

До міста королів: "Укрзалізниця" анонсувала запуск нового маршруту Львів-Краків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах