Сумна статистика: головний медик розповів від чого найчастіше помирають львів'яни

фото з сайту vk.com

фото з сайту vk.com

Події
27 лютого 2017 16:46

Серед найпоширеніших смертельних захворювань львів’ян минулого року були хвороби системи кровообігу.

За 2016-й рік померло 7130 людей: 64% від інфарктів та інсультів і 17% — від онкологічних захворювань. Такі дані оприлюднив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, звітуючи про підсумки роботи галузі за 2016-й рік.

"На інфаркт минулого року захворіло більше людей. Ця цифра збільшилася з 11,2% до 12,2%. Але кількість смертей від інфаркту залишилася такою ж, зменшилася кількість померлих людей працездатного віку. 2/3 померлих — люди старші 70-ти років. Насторожує те, що 25% померли поза межами стаціонару, в Україні цей показник становить 15%. Тому проводимо бесіди зі сімейними лікарями, щоб вони знали всю свою диспансерну групу, групи ризику і вчасно скеровували на лікування", — зазначив головний медик міста.

Суттєво збільшилася й кількість захворювань на інсульти — з 12,5% до 15,6% на 10 тис. населення. "Якщо попередні роки вдавалося зменшувати показник смертей від інсульту, то минулого року вони зросли до 6,2% на 10 тис. населення, у порівнянні з 5,8%. Це вимагає більше контролю за гіпертонічними хворими", — зауважив Володимир Зуб. Лікар переконаний, що захворюваність зростає, бо в умовах соціально-економічних проблем, постійного збідніння населення, не кожен може собі дозволити постійно приймати необхідні ліки.

"Ми вийшли з ініціативою до депутатів і затвердили програму раннього виявлення серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, передбачили кошти, щоб запровадити діагностику і лікування. Раніше ми виділяли ці кошти з медичної субвенції (щороку майже по 2 млн грн), але ціни з кожним роком зростають, тому виступили, щоб із міського бюджету виділили додаткові кошти для забезпечення хворих сучасними технологічними дослідженнями", — підсумував Володимир Зуб.

Дивись ще:

Долучайся: Сьогодні у греко-католиків та православних розпочинається Великодній піст

Продовжується: на Львівщині ще троє дівчат ледь не стали жертвами "груп смерті"

Унікальний курорт: 5 причин поїхати на Драгобрат навесні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах