Добра новина: у Львові відремонтують Двірцеву площу

фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

Події
27 лютого 2017 17:08

У 2017-му році має стартувати реконструкція площі Двірцевої. Робоча група упродовж кількох тижнів обере та презентує концепцію, розповіла в інтерв'ю TVOEMISTO.TV Олександра Сладкова, керівниця відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку". За її словами, зараз розглядають кілька варіантів реконструкції площі Двірцевої, упродовж кількох тижнів мають презентувати та обрати найкращу концепцію, після цього візьмуться до робочого проекту: "Якщо концептуально все вирішити, то робочу документацію створити буде набагато легше. Сподіваємося завершити проект та пройти експертизу до кінця року. Якщо все вдасться, то ще й розпочнемо будівельні роботи", – зазначила вона.

Простір змінюватимуть поетапно. Площа має дві частини: на одній курсує громадський транспорт різних видів; на іншій – таксі і приватний транспорт, також є сквер. "Концепція передбачає, що роботи відбуватимуться почергово на кожній із частин, аби не паралізувати площу загалом. Звісно, будуть певні незручності для львів’ян", – додала Олександра Сладкова. Як варіант, розглядають збільшення маршрутів громадського транспорту до станції "Підзамче", аби львів’яни могли виходити з потягів там, а далі пересідати на автобуси.

Попередньо планують, що реконструкція площі триватиме до двох років. "Сподіваємося також, що вдасться знайти інвестора для будівництва підземного паркінгу та облаштування хороших закладів у будівлі вокзалу", – каже Олександра Сладкова.

Дивись ще:

Ремонт на Личаківській: два трамваї змінять маршрути

Водіям на замітку: стало відомо, коли почнуть будувати північну об’їзну дорогу Львова

Фонтани, гойдалки, хідники: як зміняться громадські простори Львова у 2017

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах