Складай валізи: 35 міст, куди можна полетіти зі Львова

фото з сайту Львівський портал

фото з сайту Львівський портал

Події
17 березня 2017 14:23

Львів перебуває на порозі авіаційного буму. Заяви влади про те, що аеропорт ім. Данила Галицького має стати потужним авіахабом, який конкуруватиме за пасажирів і з українськими, і з польськими аеропортами нарешті отримали своє підтвердження.

Аеропорту вдалося залучити до співпраці дві відомі бюджетні авіакомпанії: Wizz Air – №1 у Центрально-Східній Європі, та Ryanair, яка є найбільшою бюджетною авіакомпанією усієї Європи та має лідерські позиції у Великобританії, Німеччині, Іспанії, Польщі.


Wizz Air та Ryanair до наших послуг


Оголошення про відкриття рейсів Wizz Air до Вроцлава та Берліна стали довгоочікуваними приємними новинами для тисяч людей, життєві шляхи яких пролягають у Євросоюз.

Заява Ryanair про відкриття у жовтні рейсів зі Львова до Кракова, Вроцлава, Будапешта, Берліна, Меммінгема, Ейндховена та Лондона без перебільшення спричинила ейфорію: можливість швидко потрапити у Берлін і Лондон, заплативши стільки ж, скільки б за це заплатив німець чи англієць, справді дає можливість відчути себе повноцінним європейцем, чиї звичайні життєві плани не наштовхуються на штучні перепони.

"Бюджетні авіалінії мають бути якісними, зручними і дешевими. Це те ж саме, що послуги електропоїзда чи маршрутних автобусів. Ми започатковуємо конкуренцію, від якої отримають користь усі українці", – сказав з цього приводу міністр інфраструктури Володимир Омелян.


Конкуренція за ціною


Те, що обидва лоукостери заявили про авіарейси зі Львова до Вроцлава і Берліна наштовхує на думку, що вони змагатимуться за пасажирів ціною квитка.

"У нас ціни на квитки на 25% нижчі від найближчого конкурента. Загалом на цей рік середня ціна квитка у Ryanair – у межах €40, але це, якщо замовляти квиток з Лондона до Малаги всередині літа. Якщо ж проявити ініціативу, і пошукати квитки заздалегідь на коротші відстані, то завжди можна придбати дешевше €20", – заявив Девід О’Брайан, комерційний директор компанії Ryanair.

У Wizz Air, анонсуючи відкриття маршруту до Вроцлава з 13 квітня, запропонували квитки на рейс вартістю від €14, зараз на цю дату квітня доступні квитки за €20. Квитки до Берліна на кінець червня можна придбати за €34 і €50.

На сайті RyanAir квитки зі Львова до Вроцлава на кінець жовтня, коли почне виконуватися рейс, пропонують за ціною €20 та €34. Квиток до Берліна на листопад можна придбати за €34 і €41.

Загалом ми спостерігатимемо конкуренцію за пасажирів, які летітимуть з України до міст Польщі, Угорщини, Німеччини та Великобританії. Обидва лоукостери пропонують авіарейси зі Львова та/або Києва до Вроцлава, Будапешта, Мюнхена та Лондона. Вибір цих напрямків продиктував попит.

Бюджетні авіарейси Ryanair та Wizz Air зі Львова та Києва

Складай валізи: 35 міст, куди можна полетіти зі Львова фото

"Ми обрали саме такі напрямки зі Львова, тому що завжди зважаємо на всі сторони. І Львів, і обрані нами міста авіасполучення є зацікавленими літати саме у цих напрямках", – прокоментував Девід О’Брайан.

Судячи із можливості бронювання квитків на сайті Ryanair, авіакомпанія здійснюватиме польоти зі Львова із такою частотою: до Кракова і Вроцлава – три рази у тиждень, у Лондон, Будапешт, Меммінгем, Берлін та Ейндховен – двічі в тиждень.

Варто зазначити, що політика лоукостів передбачає польоти до менших аеропортів, де збори і обслуговування є значно дешевшим ніж у аеропортах великих міст. Так, наприклад, Ryanair літатиме зі Львова до німецького Меммінгена – міста, що розташоване на приблизно однаковій відстані від Мюнхена, Ліхтенштейна та Цюриха – близько 100 км.

Складай валізи: 35 міст, куди можна полетіти зі Львова фото 1

Карта польотів зі Львова, джерело: Агенція підготовки подій Львівської міськради. Натисність, щоб збільшити

Гендиректорка аеропорту Тетяна Романовська нещодавно заявила, що співпраця з обома компаніями розрахована не на рік, а на кілька, і угоди укладаються з умовою, що у наступні роки компанії або збільшать частотність на діючих рейсах, або додадуть нові напрямки. У випадку Ryanair у наступному році це можуть бути міста південної Європи – Італії, Іспанії, повідомив комерційний директор компанії.


Аеропорт-"мільйонник"


Сам аеропорт ставить собі за мету вийти на кінець 2017 року на пасажиропотік  в один мільйон пасажирів. Кількість пасажирів, які скористалися послугами аеропорту у 2016 році зросла до 738 тис. осіб. У 2015 році ця цифра становила 570,5 тис. пасажирів.

"Коли аеропорт досягає показника пасажиропотоку у мільйон, це суттєво покращує його імідж, стає простіше вести переговори із авіакомпаніями про відкриття нових авіарейсів. Сподіваюся, ми пройдемо цей рубікон у 2017 році", – зазначила Тетяна Романовська.

Для цього необхідно збільшити за рік кількість пасажирів на 35%. План виглядає досяжним, якщо врахувати, що за 2016 рік пасажиропотік збільшили на 29%, а в січні цього року приріст становив 55%, у лютому – 41%.

Росту пасажиропотоку сприятиме не лише залучення згадуваних лоукостерів. На новий авіаційний сезон на низці діючих маршрутів зі Львова авіакомпанії збільшили кількість своїх рейсів. Зокрема, до Відня кількість рейсів, які виконують за тиждень, збільшиться із 7 до 10, до Стамбула – з 6 до 20, до Мюнхена – з 5 до 7, до Варшави – з 12 до 14, до Мінська – з 4 до 7.

Також нещодавно анонсували відкриття нових рейсів зі Львова до Каунаса, Пули, Тирани, Брешії, Батумі і Тбілісі.

То ж у новий авіаційний сезон аеропорт входить із 13 новими рейсами.

Трансатлантичний рейс

Перейти в категорію "мільйонників" Львівському аеропорту допоможе відкриття регулярного трансатлантичного авіарейсу. За словами Тетяни Романовської, переговори про це тривають.


Політика відкритості


Завдяки розвитку аеропорту сам Львів та область отримає збільшення потоку туристів, що означає не лише прогнозоване збільшення прибутків ресторанів та готелів, але й ріст надходжень до бюджету, створення нових робочих місць, прихід нових інвестицій.

"Відкриття авіакомпанією Ryanair рейсів до Львова є надзвичайно очікуваною подією не лише для львів’ян, але й для європейського туриста, який давно чекав на можливість якісно і недорого подорожувати до Львова. Місто та регіон активно розвивають свою туристичну та логістичну інфраструктуру. Я дуже оптимістично дивлюсь на перспективи нашої співпраці з авіакомпанією Ryanair і впевнена, що її прихід має стати сигналом для багатьох ? Львів відкритий для світу", – зазначила генеральна директорка аеропорту.

Щоб мати надалі ресурс для розвитку, міжнародний аеропорт "Львів", громадська організація "Львівський туристичний альянс" та Львівська міська рада вирішили створити фонд на підтримку авіаперевізників з метою відкриття нових бюджетних авіарейсів зі Львова. Учасники ЛТА мають намір зібрати у фонді підтримки авіаперевізників щонайменше мільйон гривень. Львівська міськрада, за словами заступника мера Андрія Москаленка, готова подвоїти цю суму, оскільки місто зацікавлене у розвитку авіасполучення з Європою.

У Європі та світі фінансове стимулювання з метою залучення авіаперевізників у місцеві аеропорти є поширеною практикою. В Україні така ініціатива буде втілена вперше у Львові. Проте львівський приклад обіцяють поширити на всю Україну.

Володимир Омелян заявив, що у травні планують провести конференція за участі представників регіональних аеропортів, влади та авіаперевізників, де презентуватимуть львівський досвід та опрацьовуватимуть єдиний механізм стимулювання розвитку авіаперевезень.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Wizz Air повертається: скільки коштуватиме полетіти зі Львова до Вроцлава на травневі свята

Від 20 до 46 євро: перелік рейсів Ryanair та ціни на квитки з Києва та Львова

Коли саме: Ryanair планує літати зі Львова в Італію і Іспанію

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах